Τρίτη 3 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιμένει στο δικό της «σχέδιο» καπιταλιστικής ανάκαμψης

Το μείγμα του για ταχύτερη διεύρυνση των κερδών του κεφαλαίου επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, αρθρογραφώντας στον «Ελεύθερο Τύπο».

Χαρακτηρίζοντας ως «καταλύτη», «για να πάρουν μπρος η χώρα και η οικονομία», «μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και μια νέα κυβέρνηση με σχέδιο που θα ξεκολλήσει τη χώρα», επέμεινε ότι αυτό το σχέδιο το έχει το κόμμα του και θα στηριχθεί σε «4 βασικούς πυλώνες»:

«1) Στη δραστική μείωση των φόρων (...)που θα αναζωογονήσει την οικονομία». «2) Στην επιτάχυνση των αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων (...) Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Στη δημόσια διοίκηση, που πρέπει να αξιολογείται. Στην Παιδεία, που χρειάζεται περισσότερη ελευθερία σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα». «3) Στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου και τη ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων πολιτών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος κρατάει την οικονομία καθηλωμένη». «4) Στην επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη», ως μέτρο διαχείρισης της ακραίας φτώχειας από πλευράς ΝΔ, δίπλα στα προηγούμενα μέτρα που απαντούν σε ζητούμενα επιχειρηματικών ομίλων για αποκατάσταση της ρευστότητάς τους και εμπέδωση ακόμα πιο «φιλοεπενδυτικού» περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, ακριβώς για να στοιχίσει ευρύτερα στρώματα στην τέτοια πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, απεύθυνε «πρόσκληση» σε «όλους τους Ελληνες. Απ' όπου και αν προέρχονται, ό,τι και αν ψήφιζαν στο παρελθόν (...) να ενώσουμε δυνάμεις σε μια εθνική προσπάθεια», όπου το συμφέρον του κεφαλαίου ντύνεται «εθνικό μανδύα» για να υπηρετηθεί αγόγγυστα από τον εκμεταλλευόμενο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ