Τρίτη 10 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εληξε η περιπέτεια του 6χρονου παιδιού

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, το οποίο παρέλαβε η γιαγιά του την Κυριακή 8 Γενάρη, από Νοσοκομείο Παίδων. Προηγήθηκε η έκδοση διάταξης από την Εισαγγελία, που αναφέρεται στην καλή επικοινωνία του παιδιού με τη γιαγιά του, στο ικανοποιητικό περιβάλλον όπου θα μεταφερθεί και στη συστηματική παρακολούθηση από την κοινωνική υπηρεσία. Η μητέρα του παιδιού, ο πατέρας και η συγκατηγορούμενή τους Κ. Αθανασοπούλου τερμάτισαν την απεργία πείνας και δίψας, μετά την απόφαση των αρχών να δοθεί η προσωρινή επιμέλεια στη γιαγιά.

Παρέμβαση για το ζήτημα που προέκυψε με το 6χρονο παιδί των Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη έκανε την Παρασκευή 6 Γενάρη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στ. Κοντονή, προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα που είχε προκύψει με το εξάχρονο παιδί και ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε να μεταφερθεί το ταχύτερο σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον. Από τη μεριά του ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή της, στις 5 Γενάρη, η Π. Ρούπα είχε ζητήσει να προστατευθεί το παιδί της, δεδομένου ότι το αγοράκι με εισαγγελική απόφαση κρατούνταν φρουρούμενο στο ψυχιατρικό τμήμα Νοσοκομείου Παίδων. Η ίδια είχε δηλώσει ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας αν το παιδί δεν δοθεί άμεσα στους συγγενείς της και υποβλήθηκε σχετικό αίτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ