Τρίτη 10 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ ΑΕ - ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Απειλές για τα χρέη και νέες ρυθμίσεις

Με τη λήψη των «κατάλληλων μέτρων» σε βάρος πελατών της που δεν προχώρησαν στην «τακτοποίηση» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προειδοποιεί η ΔΕΗ σε χτεσινή ανακοίνωση. Ταυτόχρονα, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ενεργοποιεί νέες ρυθμίσεις τμηματικής διευκόλυνσης, καλώντας «όλους τους πελάτες της με ληξιπρόθεσμες οφειλές να ανταποκριθούν στις νέες προτάσεις ρύθμισης και να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Επιχείρησης».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στη ρύθμιση που διήρκεσε 9 μήνες και ολοκληρώθηκε χτες διακανόνισαν τις οφειλές τους 625.000 καταναλωτές, με συνολικό διακανονισθέν ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ (αφορά μόνο χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ποσά υπέρ τρίτων). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 75% περίπου του συνολικού ποσού που οφείλουν οι πελάτες Μέσης και Χαμηλής Τάσης.

Με το νέο σύστημα, προβλέπονται «κίνητρα» ανάλογα με το ύψος του χρέους του πελάτη, ως εξής:

  • Οσοι χρωστούν ποσά μέχρι 1.000 ευρώ, θα μπορούν να διακανονίσουν το χρέος σε 24 δόσεις.
  • Οσοι χρωστούν από 1.000 ευρώ και πάνω, έχουν δύο δυνατότητες: Είτε να δώσουν προκαταβολή το 10% και να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 18 δόσεις. Είτε να πληρώσουν ως προκαταβολή το 20% και να διατηρήσουν τη ρύθμιση των 36 δόσεων κ.ά.
  • Την ίδια ώρα, στη νέα ρύθμιση, προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις «μεγάλες επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες». Εν προκειμένω, προβλέπεται προκαταβολή της οφειλής στο 10%, οι μηνιαίες δόσεις θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ