Σάββατο 25 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Κλήρωση στα μέτρα του

Την άγνωστη Κάρντεν θα αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Sportidea

Την άγνωστη Κάρντεν θα αντιμετωπίσει ο «Δικέφαλος του Βορρά»
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στον ΠΑΟΚ ύστερα από τη γνωστοποίηση του αντιπάλου για την α' φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στην κλήρωση που έγινε χτες στο Μόντε Κάρλο, ο «Δικέφαλος» καλείται να αντιμετωπίσει την... άγνωστη μεν, φιλόδοξη δε, αυστριακή Κάρντεν, με πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα (13 Σεπτεμβρίου) και τον επαναληπτικό στο Γκρατς στις 27 του ίδιου μήνα.

Οι Θεσσαλονικείς περίμεναν μια αντίπαλο της δυναμικότητας της Κάρντεν, καθώς η ελληνική ομάδα είχε μπει στο γκρουπ των... δυνατών και έτσι ο έτερος «μονομάχος» για τη θέση στην επόμενη φάση θα ήταν θεωρητικά υποδεέστερος. Παρά το άκουσμα του αντιπάλου, στη Θεσσαλονίκη επικρατεί προβληματισμός σε ό,τι αφορά την αγωνιστική κατάσταση τόσο του ΠΑΟΚ όσο και των Αυστριακών καθώς τα δύο πρωταθλήματα έχουν τη διαφορά, ότι το ελληνικό δεν έχει αρχίσει καν ενώ το αυστριακό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 6η αγωνιστική.

Η Κάρντεν δεν έχει πολλά να επιδείξει σε ό,τι αφορά την ιστορία της, την οποία γράφει τον τελευταίο χρόνο. Πρόκειται για ένα σύλλογο που στο πόστο του προέδρου βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιέργκ Χάιντερ, γνωστός για τα ακροδεξιά του αισθήματα. Φέτος ανέβηκε ξανά στη... μεγάλη κατηγορία του αυστριακού πρωταθλήματος και μέχρι τώρα κατέχει το καλύτερο ξεκίνημα νεοφώτιστης ομάδας από το 1995, καθώς σε 8 αγωνιστικές έχει 11 βαθμούς και την 4η θέση στη βαθμολογία. Πέρσι κατέκτησε το κύπελλο της χώρας της από τη δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Τιρόλ με 2-1 και έτσι πήρε το εισιτήριο για την Ευρώπη, ενώ πριν από λίγες μέρες κατέκτησε και το Σούπερ Καπ Αυστρίας επικρατώντας ξανά της Τιρόλ με 10-9 στα πέναλτι (0-0 κανονικός αγώνας). Αυτό όμως που χαρακτηρίζει την Κάρντεν, είναι η δυνατή επίθεση που διαθέτει, αν και έχασε μια σημαντική βοήθεια ύστερα από την παραχώρηση του Ρόλαντ Κόλμαν που μετακόμισε στην Τβέντε. Οσο δυνατή είναι επιθετικά, τόσο ανίσχυρη είναι αμυντικά, καθώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα χωρίς όμως να τους στοιχίσει ακόμα.

Πάντως, από την πλευρά των Κυπελλούχων, ο βοηθός του Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τάκης Περσίας, τόνισε πως οι παίκτες του «Δικεφάλου» δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους και πως πρέπει να αγωνιστούν με σοβαρότητα. «Δε μου λέει τίποτα το γεγονός ότι πρόκειται για μια ομάδα άγνωστη ουσιαστικά. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το αυστριακό πρωτάθλημα είναι ήδη στην 6η αγωνιστική και εμείς ως το πρώτο παιχνίδι δε θα έχουμε δώσει κανένα δυνατό ματς, αφού δε θα έχει αρχίσει το πρωτάθλημα. Αν παίζεις σοβαρό ποδόσφαιρο, όπου και να παίζεις είναι το ίδιο και αν δεν είσαι σοβαρός είναι επίσης το ίδιο. Θέλω πρώτα να δω την ομάδα και ύστερα να κάνω κρίσεις γι' αυτήν και την κλήρωση».


Ντ. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ