Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες ποινικές διώξεις για εξοπλιστικά

Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε με παραγγελία της Εισαγγελίας Διαφθοράς σε βάρος του πρώην γραμματέα αμυντικών επενδύσεων του ΥΕΘΑ Σπύρου Τραυλού (στις αρχές του 2000) και μελών της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων την ίδια περίοδο, για το κακούργημα της απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Για ηθική αυτουργία στην απιστία προέκυψαν ενδείξεις και ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, προέδρου της εταιρείας SONAK και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Ηλία Αρκουμανέα.

Η υπόθεση αφορά εξοπλιστικό πρόγραμμα προμήθειας 20 μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου ΝΗ90 από την Κοινοπραξία ΝΗ Industries, για τον ελληνικό στρατό. Αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαβιβαστούν στη Βουλή και να διερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου.

Από την έρευνα και την αποτίμηση των στοιχείων προέκυψε ότι η σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τα ελικόπτερα περιλαμβάνει πλήθος ζημιογόνων όρων, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ωφελήματα αυτά που έπρεπε να παρασχεθούν στο ελληνικό Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ