Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κριτική στο γνωστό μοτίβο και μεταγραφή από Ποτάμι

Επιμένει η ΝΔ στην κριτική της προς την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να διαχειριστεί τα ζητούμενα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για αναθέρμανση της οικονομίας τους και διεύρυνση των κερδών τους.

Χαρακτηριστικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Δένδιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, είπε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα το οποίο κυβερνάει άθλια, έχει θέσει τη χώρα εν κινδύνω (...) Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει από πέρσι τον Φεβρουάριο δεν θα είχαμε Μεσοπρόθεσμο. Τώρα έχουμε και Μεσοπρόθεσμο μέσα στην αξιολόγηση. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει... χθες».

Στο πλαίσιο αυτό, της ανάγκης δηλαδή για γρήγορο κλείσιμο του επόμενου αντιλαϊκού πακέτου, ο Ν. Δένδιας εστίασε στη «διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης», που, όπως είπε, «μας έχει κοστίσει τόσα δισ.», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται άθλια, θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα (...) Εγώ να συμφωνήσω ότι η διαπραγμάτευση γίνεται υπό δυσχερείς όρους για την ελληνική πλευρά. Αυτό σημαίνει κατ' ανάγκη να τα κάνεις μπάχαλο;». Τέλος, εκτίμησε πως «αυτήν τη στιγμή είμαστε σε ύφεση, δεν θα πραγματοποιηθεί το σενάριο της ανάπτυξης».

Την ίδια ώρα, ανακοινωνόταν ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εντάχθηκε ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος - σημειωτέον - είχε εκλεγεί με το Ποτάμι, καθώς συνεχίζονται οι διεργασίες και οι ανακατατάξεις στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ο Φωτήλας είχε διαγραφεί από το Ποτάμι τον περασμένο Οκτώβρη, όταν τασσόταν υπέρ της συνεργασίας του κόμματος με τη ΝΔ.

Αντιδρώντας ο Στ. Θεοδωράκης, και καθώς την προηγούμενη βδομάδα τού είχε φύγει και ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ (για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη), με δήλωσή του δεν απέκλεισε να... του φύγει κι άλλος: «Την προηγούμενη βδομάδα ήταν ένας άλλος βουλευτής σε διαφορετικό κόμμα. Ισως αύριο να ακολουθήσει και κάποιος τρίτος». Πέταξε και τη σπόντα του, ενθυμούμενος διαβεβαιώσεις που του έδιναν, του τύπου «αν κάτι τσακίσει και διαφωνήσω θα φύγω και θα αφήσω την έδρα μου στον επόμενο». «Δεν διαφώνησαν. Απλά ένιωσαν ανασφάλεια και πήγαν - όπως είπε ένας από αυτούς - "κάπου σίγουρα"», πρόσθεσε ο Θεοδωράκης, λέγοντας πως γι' αυτούς η «πολιτική παραμένει καριέρα χωρίς αρχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ