Κυριακή 5 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Στα μπλόκα του αγώνα, εντείνουν την πάλη για την επιβίωσή τους

Δεκάδες τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα - Σε σύγκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων καλεί το μπλόκο της Νίκαιας

Από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά
Από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά
Κλείνοντας αύριο Δευτέρα δύο βδομάδες στα μπλόκα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα εντείνουν την πάλη τους κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΚΑΠ της ΕΕ. Παλεύουν, με νύχια και με δόντια, για την επιβίωσή τους, καθώς με την εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στα μνημόνια που υπογράφουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα με τους «θεσμούς» για λογαριασμό του κεφαλαίου, όπως και στη νέα ΚΑΠ, επιταχύνεται η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων αγροτοκαπιταλιστών, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμά τους.

Η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά τους, αλλά συνεχίζει, ακόμα πιο ξεδιάντροπα και προκλητικά, τα ψέματα, ισχυριζόμενη ότι, τάχα, τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει δεν πλήττουν τους αγρότες, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να πιπιλά την γνωστή καραμέλα περί «πολιτικής υποκίνησης» των κινητοποιήσεων. Στόχος της είναι να αποδυναμώσει τη συμμετοχή των αγροτών στη μάχη και να υποκινήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό» εναντίον τους.

Σε αυτήν την κυβερνητική προσπάθεια, η οποία σιγοντάρεται από όλα τα αστικά κόμματα και τα επιτελεία του συστήματος, οι αγρότες απαντούν με συνεχή κλιμάκωση της πάλης. Στις δυο βδομάδες που πέρασαν έστησαν δεκάδες μπλόκα από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, τα ισχυροποίησαν με νέα τρακτέρ και προχώρησαν σε καθημερινούς προγραμματισμένους αποκλεισμούς βασικών οδικών αρτηριών και άλλων επιλεγμένων σημείων. Ταυτόχρονα, οργάνωσαν συγκεντρώσεις στους χώρους των μπλόκων, συλλαλητήρια στις πλατείες των πόλεων, δυναμικές παρεμβάσεις στις εφορίες, στον ΟΓΑ, σε τράπεζες κ.ά.

Στη Βόνιτσα (φωτ.) και το Κεφαλόβρυσο έχουν στηθεί τα μπλόκα στην Αιτωλοακαρνανία
Στη Βόνιτσα (φωτ.) και το Κεφαλόβρυσο έχουν στηθεί τα μπλόκα στην Αιτωλοακαρνανία
Σε όλες αυτές τις αγωνιστικές δράσεις, σημαντική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων, μετά από καλέσματα ταξικών εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων. Ενα γεγονός που αντανακλά την εργατική - λαϊκή στήριξη στα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών, που δείχνει ταυτόχρονα τα περιθώρια για ακόμα πιο ενεργητική έκφραση της εργατικής - λαϊκής αλληλεγγύης.

Το ισχυρό μπλόκο της Νίκαιας, που αποτελεί το προπύργιο του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, δίνει το σύνθημα για παραπέρα κλιμάκωση της κινητοποίησης, προτείνοντας τη σύγκληση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μέσα στη βδομάδα για να συζητήσει και να πάρει αποφάσεις για την παραπέρα πορεία της πάλης.

Αμεσο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας, η οποία ανακοινώθηκε στο δυναμικό συλλαλητήριο με τρακτέρ που οργάνωσε την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, να προχωρήσει, σήμερα Κυριακή, σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στα Τέμπη.

Το μπλόκο καλεί όλους τους αγρότες της Θεσσαλίας, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συγκεντρωθούν σήμερα, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο χώρο του μπλόκου κι από κει, όλοι μαζί, να ξεκινήσουν για τα Τέμπη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχύονται τα μπλόκα και η αλληλεγγύη (2017-01-31 00:00:00.0)
Συνεχίζουν και ενισχύουν τη συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση (2017-01-25 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης με κλιμάκωση την Κυριακή (2014-02-06 00:00:00.0)
Απλώνεται ο αγώνας (2010-01-19 00:00:00.0)
Ο «στρατός» των τρακτέρ στα Τέμπη (2002-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ