Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Απλώνεται ο αγώνας

Πληθώρα μπλόκων από τον Εβρο μέχρι τα Γρεβενά

Στους δρόμους, από την Φλώρινα μέχρι τον Εβρο, βρίσκονται οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας καταγγέλλοντας την αντιαγροτική πολιτική που οδηγεί στο ξεκλήρισμά τους, στη συρρίκνωση του εισοδήματός τους, στη δραστική μείωση δυναμικών καλλιεργειών. Δύο δυναμικά μπλόκα έστησαν χτες οι αγρότες του Εβρου στο Πετρωτό λίγο πριν τον τελωνειακό σταθμό Ορμενίου, καθώς και στην Κορνοφωλιά Σουφλίου, μετά από την απόφαση που πήραν στη σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Ενότητα». «Αποδείχτηκε με τον πλέον καθαρό τρόπο ότι η ΚΑΠ και η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) είναι καταστροφική για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι αυτός ο δρόμος ανάπτυξης εξυπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων στη βιομηχανοποίηση των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και στην παραγωγή και διακίνηση των μέσων και εφοδίων παραγωγής», τονίζεται στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ Εβρου.

Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες του Εβρου διεκδικούν, μεταξύ άλλων, άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, να μη διαχωρίζονται σε κατά κύριο επάγγελμα και μη οι αγρότες, καθώς και κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και ταυτόχρονα προστασία της ντόπιας παραγωγής, 0,60 στο βαμβάκι, 0,40 στο σκληρό σιτάρι, 0,28 στο μαλακό, το κριθάρι, το καλαμπόκι, 1,40 στο πρόβειο γάλα.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται σήμερα η αγωνιστική έξοδος των τρακτέρ προς τα διόδια των Μαλγάρων και στη Νέα Χαλκηδόνα.

«Μπλόκα» υπήρχαν χτες στην Εγνατία οδό στον κόμβο Κερδυλλίων, Χρυσούπολης Καβάλας και στο Στρυμόνα. Οι αγρότες των Σερρών έστησαν μπλόκα στο Τελωνείο του Προμαχώνα και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών στο ύψος του Στρυμονικού, ενώ οι αγρότες της Δράμας απέκλεισαν για λίγη ώρα το Τελωνείο Εξοχής. Επίσης για δύο ώρες αγρότες του Κιλκίς απέκλεισαν το Τελωνείο Δοϊράνης. Ακόμη συνέχισαν να παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανιών στον κόμβο της Ν. Τρίγλιας, οι αγρότες της Χαλκιδικής.

Οι αγρότες του νομού Καστοριάς παρέμεναν στην Εγνατία οδό στον κόμβο Βογατσικού, ενώ πριν το μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής υπήρχε μπλόκο των αγροτών της Φλώρινας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καστοριάς του ΚΚΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα να συμπαρασταθούν στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, καλεί τους αγωνιζόμενους αγρότες να διεκδικήσουν μια άλλη αγροτική ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό του κράτους, στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, για να εξασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ