Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παραγγελία δικαστικών διώξεων!

Τις δικαστικές διώξεις σε βάρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς βάζει μπρος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης και εγκατάλειψης του αγώνα. Η αρχή έγινε χτες από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και γίνεται φανερό πως η κυβέρνηση θα επιδιώξει να λύσει τα προβλήματα της αγροτιάς με εισαγγελικές παραγγελίες και με συνέχιση των αγροτοδικείων.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ζήτησε την τιμωρία όσων έχουν κατέβει στους δρόμους του αγώνα. Γνώριμη μέθοδος που εφαρμόστηκε και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ, αλλά δεν έκαμψε το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών μέχρι τώρα. Οσο υπάρχουν προβλήματα, η αγροτιά θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί. Οπως γινόταν και στο παρελθόν, από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης δόθηκε εντολή στην αστυνομία ν' αναλάβει έργο. Κι αυτό μπορούν να κάνουν κι άλλοι εισαγγελείς στις περιοχές όπου η αγροτιά βγήκε στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα, σε έγγραφό του προς τις αστυνομικές αρχές με το οποίο ζητείται να σχηματίζονται δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σε περίπτωση που στηθούν αγροτικά «μπλόκα» στο Νομό Θεσσαλονίκης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών τονίζει ότι «η τήρηση της νομιμότητας επιβάλλει την ποινική δίωξη και τιμωρία των δραστών». Ο εισαγγελέας ακόμη επισημαίνει ότι το κλείσιμο των δρόμων «προσβάλλει το έννομο αγαθό της συγκοινωνίας ως ελεύθερης διακίνησης προσώπων και πραγμάτων, ουσιώδη όρο της κοινωνικής ζωής».

Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται πως «πρόκειται για αδίκημα για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ αν δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία, η καταμήνυση των δραστών είναι αυτονόητη υπηρεσιακή υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ