Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μαζί εργάτες και αγρότες

Τον αγώνα της αγροτιάς χαιρετίζει το Εργατικό Κέντρο

Τις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς χαιρετίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας της είναι άρρηκτα δεμένος με το «νήμα» των αγώνων της εργατικής τάξης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας χαιρετίζει τους μαζικούς αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, οι οποίοι κλιμακώνονται με μπλόκα στην εθνική οδό και σε άλλους δρόμους δυναμώνοντας την πάλη της κατά της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Θεωρούμε τους αγώνες της φτωχής αγροτιάς πέρα για πέρα δίκαιους, γιατί είναι αγώνες για να σταματήσει η επιχείρηση ξεκληρίσματός τους, για την επιβίωση των οικογενειών τους. Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας ζωής και θανάτου ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που με συνέπεια εφαρμόζουν, εναλλάξ, όλες οι πρασινογάλαζες κυβερνήσεις, και στηρίζουν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. Είναι απόφαση να συγκρουστούν με την πολιτική της ΚΑΠ, που είναι η πηγή των προβλημάτων τους.

Είναι ένας αγώνας άρρηκτα δεμένος με το νήμα των αγώνων της εργατικής τάξης, ενάντια στην αντεργατική πολιτική, ενάντια στην επιθετικότητα της ΕΕ, για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για συρρίκνωση των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, για απορύθμιση του χρόνου εργασίας με το 65ωρο, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.ά. Είναι αγώνας ενάντια στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας. Συρρίκνωση που έχει οδηγήσει χιλιάδες ακόμα να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εξαθλίωση. Είναι αγώνας για την εξασφάλιση φθηνής και υγιεινής διατροφής των εργαζομένων και του λαού μας γενικότερα.

Η συμπόρευση εργατών - αγροτών έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα, αφού εργάτες και αγρότες έχουν απέναντί τους την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Και οι δύο, εργάτες και αγρότες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωένωσης, την επιβολή της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, οι εργάτες, στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στον αγροτικό τομέα, οι αγρότες.

Το ίδιο χέρι κλέβει τον πλούτο που και οι δύο παράγουμε. Στόχος της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών είναι η ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Στόχος δικός μας η ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχειας που κλέβει το μόχθο μας και γεμίζει τα σεντούκια της ολιγαρχίας του πλούτου.

Είμαστε μαζί τους, γιατί γνωρίζουμε ότι μέσα από το μεγάλωμα της ενεργού συμπαράστασης, την κοινή κάθοδο σε αγώνες με τέτοια προοπτική γίνεται πιο ισχυρό το μέτωπο της αντίστασης, ανοίγει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που στο κέντρο της θα έχει τα συμφέροντα και τις ανάγκες εργατιάς - αγροτιάς.

Καλούμε κάθε Σωματείο να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ