Τρίτη 19 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κοροϊδία και απειλές στην αγροτιά

Τα μπλόκα «δεν είναι μέσον αγώνα» είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διαφήμισε τα μέτρα που ευνοούν τους μεγαλοαγρότες

Να αποτρέψει τις αγροτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να σύρει τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες στην απάτη του «κοινωνικού διαλόγου» που θα έρθει να νομιμοποιήσει την αντιαγροτική πολιτική των εταίρων του δικομματισμού και της ΕΕ, επιχειρεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση. Εντείνοντας τον εμπαιγμό σε βάρος των φτωχομεσαίων αγροτών, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλώτης, αφού αρχικά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, στη συνέχεια τους κάλεσε προκλητικά να «αντιληφθούν ότι το να κλείνουμε τους δρόμους, δεν είναι μέσον αγώνα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε επίσης συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες, επικαλούμενος τη διαδικασία του «διαλόγου» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα με την υπονόμευση των αγώνων, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση των «μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών στην παραγωγή και στην εμπορία», σημειώνοντας ότι «οι διαρθρωτικές αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει η αγροτική παραγωγή, δεν μπορεί να προχωρήσει ο επαγγελματίας αγρότης».

Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τους στόχους της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, προχωράει στο διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα και μη», προκειμένου να διώξει ολοκληρωτικά τη φτωχή αγροτιά από τα χωράφια και να ενισχύσει τη συγκεντροποίηση της γης στα χέρια των λίγων αγροτοκαπιταλιστών.

Αυτήν τη στρατηγική επιδίωξη έρχεται να προωθήσει και ο στημένος «κοινωνικός διάλογος» ανάμεσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην ΟΚΕ και το υπουργείο Οικονομίας, η τελική φιέστα του οποίου, όπως ανακοίνωσε χτες ο Γ. Πεταλωτής, θα γίνει στις 25 και στις 26 Γενάρη στο Ζάππειο. «Θα πάρουμε μέτρα τα οποία είναι θετικά προς τους αγρότες (...)έτσι ώστε να πειστούν για να σταματήσουν αυτές οι κινητοποιήσεις», τόνισε ο Γ. Πεταλωτής φανερώνοντας τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Με στόχο να παραπλανήσει τη μικρομεσαία αγροτιά, ο Γ. Πεταλωτής παρουσίασε «σαν μέτρα για την ελάφρυνση του βάρους που έχει ο Ελληνας αγρότης», την «αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ από 7% σε 11%», τις «ρυθμίσεις των δανείων» και τις εξευτελιστικές «αυξήσεις των συντάξεων του ΟΓΑ», που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, τα οποία φυσικά δε δίνουν λύση στα οξύτατα προβλήματα των μεσαίων και φτωχών αγροτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι «οι κοινοτικές επιδοτήσεις στους αγρότες δεν έχουν καταβληθεί γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του μητρώου των αγροτών» και υποστήριξε ότι η καταβολή τους θα «αρχίσει από τις 15 Μαρτίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατακραυγή για τους «πρόθυμους συζητητές»(2016-02-17 00:00:00.0)
Μένος για τους αγώνες και τα δικαιώματα της αγροτιάς(2010-01-24 00:00:00.0)
Αμέριστη στήριξη στο δίκιο της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς(2010-01-19 00:00:00.0)
Παίρνουν φωτιά τα αντιλαϊκά σφυριά(2009-11-17 00:00:00.0)
Οταν ο κόσμος αγωνίζεται στο δρόμο, υπάρχει ελπίδα(1998-02-07 00:00:00.0)
Ωμή αντιαγροτική πολιτική(1996-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ