Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Καταγγέλλουν τους νέους ισραηλινούς εποικισμούς

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Με την ψήφιση ενός νόμου που θα εντείνει την αρπαγή και κλοπή παλαιστινιακής γης η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εντείνει τις μελετημένες κινήσεις για κλιμάκωση της κατοχής στην Δυτική Οχθη με νέους εποικισμούς 6.000 κατοικιών, προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση της Παλαιστινιακής ηγεσίας και την υποκριτική σιωπή ή τις χλιαρές αντιδράσεις των ιμπεριαλιστών σε ΗΠΑ, ΕΕ.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, από το Παρίσι, όπου πραγματοποίησε χτες επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο ενημέρωσης για την εκεί πρόσφατη διεθνή διάσκεψη για το παλαιστινιακό ζήτημα, σημείωσε μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, ότι ο νέος νόμος, συνιστά «επίθεση εναντίον του λαού μας» και «αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ολάντ είπε ότι η αύξηση των ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη ανοίγει το δρόμο για την προσάρτησή τους.

Νωρίτερα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, Ρώσος διπλωμάτης, Νικολάι Μλαντένοφ, δήλωσε πως οι Ισραηλινοί πέρασαν μία «πολύ παχιά κόκκινη γραμμή», αφού διακυβεύεται η διεθνώς υποστηριζόμενη ιδέα για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους που θα συμβιώνει ειρηνικά με το Ισραήλ και κατέληξε: «Θα έχει δραστική νομική συνέπεια για το Ισραήλ και τη φύση της δημοκρατίας στη χώρα».

Αντιδράσεις εκφράστηκαν για τον επίμαχο νόμο από Ισραηλινούς βουλευτές της λεγόμενης «Κοινής Λίστας», όπου συμμετέχει και το ΚΚ Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ