Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με αφορμή τις αλλαγές στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, αποτελούμενη από τον πρόεδρό του, Μιχάλη Καλογιαννάκη, και τον γενικό του γραμματέα, Παναγιώτη Τουρλάκη, συναντήθηκαν χτες ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, και ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομίας της. Η συνάντηση έγινε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε για τις επικείμενες αλλαγές που ετοιμάζουν από κοινού το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΕΝ) και η Παγκόσμια Τράπεζα όσον αφορά την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου και τόνισε την αντίθεσή του στις αλλαγές στο δημόσιο φορέα που υλοποιεί το Εθνικό Κτηματολόγιο (ΕΚΧΑ ΑΕ).

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ, ο Μάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη συνολική αντίθεση του Κόμματος στο σημερινό νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί την εμπορευματοποίηση των δασών και της γης, τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στις σχετικές οικονομικές δραστηριότητες, καθώς και τη φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων. Διευκρίνισε ότι οι ρυθμίσεις που προτείνουν η Παγκόσμια Τράπεζα και η κυβέρνηση δεν έχουν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά την προσαρμογή του ΕΚΧΑ ΑΕ στους ευρύτερους σχεδιασμούς αξιοποίησης του Εθνικού Κτηματολογίου από τους μονοπωλιακούς ομίλους. Επισήμανε επίσης τη θέση του ΚΚΕ ότι οι διαδικασίες και οι εργασίες σύνταξης και αξιοποίησης του Εθνικού Κτηματολογίου πρέπει να γίνονται από αποκλειστικά δημόσιο κρατικό φορέα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο σημερινό καθεστώς των μεγάλων εκπτώσεων στις σχετικές μελέτες και έργα, που μεταφράζεται σε μείωση του εισοδήματος και επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια στη γενικότερη επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση οι μισθωτοί επιστήμονες με «μπλοκάκι» και στην υποβολή Επίκαιρης Ερώτηση από το ΚΚΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλαίσιο της στρατηγικής της πλήρους εμπορευματοποίησης της γης (2021-07-30 00:00:00.0)
Βιβλιοπαρουσιάσεις από την ΚΟΑ του ΚΚΕ (2009-12-06 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι βιβλιοπαρουσιάσεις (2009-12-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (2005-12-01 00:00:00.0)
Φιέστα και για το Κτηματολόγιο (1998-10-08 00:00:00.0)
"Στον αέρα" το πιλοτικό πρόγραμμα (1997-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ