Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
"Στον αέρα" το πιλοτικό πρόγραμμα

Συζητήθηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ύστερα από προσφυγή 50 μελετητικών γραφείων, τα οποία ζήτησαν τη μη υπογραφή των συμβάσεων ανάθεσης των μελετών του δεύτερου πιλοτικού προγράμματος κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου.

Τα 50 μελετητικά γραφεία στην προσφυγή τους επισημαίνουν ότι η ανάθεση των μελετών αυτών από την εταιρία "Κτηματολόγιο ΑΕ" έγινε παράνομα και αφού σημειώθηκε σωρεία παραβάσεων των νόμων και των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν τις αναθέσεις μελετών.

Το δικαστήριο μετά τις καταθέσεις των δύο πλευρών επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του, διέταξε όμως τη συνέχιση της απαγόρευσης της υπογραφής των συμβάσεων μέχρι τότε, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς την εντολή αυτή ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της "Κτηματολόγιο ΑΕ" απειλούνται με πρόστιμα 5 εκατομ. δρχ. Μέχρι τότε και με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ και της "Κτηματολόγιο ΑΕ" η διαδικασία κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου βρίσκεται "στον αέρα".

Μάρτυρες υπέρ της απόφασης ανάθεσης κατέθεσαν δύο δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης που εισηγήθηκε τις παράνομες αναθέσεις στο ΔΣ της "Κτηματολόγιο ΑΕ", απορρίπτοντας ενστάσεις που είχαν υποβάλει 220 συνολικά μελετητικά γραφεία! Οι ίδιοι μάλιστα προσπάθησαν να εκβιάσουν το δικαστήριο να απορρίψει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων το αργότερο μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, ισχυριζόμενοι - κατ' εντολήν της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ προφανώς - ότι διαφορετικά θα χαθούν πιστώσεις δισεκατομμυρίων για την υλοποίηση του έργου.

Με αφορμή τις αιτιάσεις αυτές εκπρόσωποι των 50 μελετητικών γραφείων τόνιζαν χτες ότι "το πρόγραμμα του Εθνικού Κτηματολογίου θα σταματήσει, εξαιτίας των παράνομων ενεργειών που διαπράττουν συστηματικά οι έχοντες την ευθύνη της υλοποίησής του και αυτό δε θα το επιτρέψουμε εμείς να γίνει, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ