• Πρόκειται για απόφαση που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους παράδοσης της αστυνόμευσης σε "ιδιωτικούς στρατούς"
  • - Επικίνδυνο δρόμο για την εισβολή ιδιωτών στους τομείς ελέγχου και αστυνόμευσης δημόσιων χώρων ανοίγει η κυβέρνηση, με την απόφασή της να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι τη φύλαξη του... - 1997-09-16 00:00:00.0"/>
  • Πρόκειται για απόφαση που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους παράδοσης της αστυνόμευσης σε "ιδιωτικούς στρατούς"
  • - Επικίνδυνο δρόμο για την εισβολή ιδιωτών στους τομείς ελέγχου και αστυνόμευσης δημόσιων χώρων ανοίγει η κυβέρνηση, με την απόφασή της να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι τη φύλαξη του... - 1997-09-16 00:00:00.0" /> "Σεκιουριτάδες" στον ΗΣΑΠ! | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 22
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    "Σεκιουριτάδες" στον ΗΣΑΠ!
    • Σε ιδιωτική "αστυνομία" ανατίθεται η φύλαξη των σταθμών και του δικτύου
    • Πρόκειται για απόφαση που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους παράδοσης της αστυνόμευσης σε "ιδιωτικούς στρατούς"

    Επικίνδυνο δρόμο για την "εισβολή" ιδιωτών στους τομείς ελέγχου και αστυνόμευσης δημόσιων χώρων ανοίγει η κυβέρνηση, με την απόφασή της να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία "σεκιούριτι" τη φύλαξη του σιδηροδρομικού δικτύου και των σταθμών του ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος). Μετά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα συγκροτήματα κατοικιών των πλούσιων προαστίων, οι ιδιωτικοί "στρατοί" εισβάλλουν πλέον και σε δημόσιους χώρους, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό. Αλλωστε, πολιτική της κυβέρνησης είναι η εκχώρηση βασικών τομέων της αστυνόμευσης σε ιδιώτες και γι' αυτό το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει έτοιμο νομοσχέδιο που θα προωθηθεί στη Βουλή, ενώ τα τελευταία χρόνια οργιάζει η παράνομη ή ημιπαράνομη δραστηριότητα πολλών εταιριών "σεκιούριτι". Στόχος είναι η αστυνόμευση περιοχών, χώρων, κτιρίων κλπ. να γίνεται από ιδιωτικές εταιρίες "ασφαλείας", για να μπορεί έτσι η Αστυνομία να ρίχνει το βάρος της στην καταστολή. Και βέβαια, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο αυτές οι ιδιωτικές εταιρίες να αναλαμβάνουν καθήκοντα καταστολής, ιδιαίτερα στην υπηρεσία μεγάλων επιχειρήσεων.

    Η διοίκηση του ΗΣΑΠ πήρε εν κρυπτώ την απόφαση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στην επιχείρηση, οι οποίοι πρόσφατα είχαν καταγγείλει τη μεθόδευση αυτή, για να τους απαντήσουν τότε οι αρμόδιοι ότι "δεν ελήφθη καμία απόφαση"!

    Με χτεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΗΣΑΠ για την "πειρατική" απόφαση που πήρε, επισημαίνοντας ότι το έργο αυτό θα μπορούσε να ανατεθεί στους ίδιους τους εργαζόμενους του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, με μετατάξεις προσωπικού, κάτι, άλλωστε, που έχουν εισηγηθεί από καιρό. Η διοίκηση της Ενωσης, εκτός των άλλων, καταγγέλλει ότι σε μια εποχή που γίνεται λόγος για μείωση των δαπανών στις αστικές συγκοινωνίες και για την ανάγκη μείωσης του προσωπικού, οι αρμόδιοι διοχετεύουν με μεγάλη ευκολία σημαντικά ποσά του δημοσίου σε ιδιωτικά συμφέροντα, για υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο χαρακτηρίζουν απαράδεκτη και "πειρατική" την απόφαση να αναλάβουν ιδιώτες τη φύλαξη χώρων του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, η οποία εκτός από τον επικίνδυνο δρόμο που ανοίγει σε θέματα φύλαξης δημόσιων χώρων, θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις, καθώς το κόστος της φύλαξης εκτιμάται σε αρκετά εκατομμύρια δραχμές.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ