Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Αγωνιστική απάντηση στις δικαστικές διώξεις

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο σήμερα έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, όπου δικάζονται τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής. Συγκέντρωση συμπαράστασης σήμερα το πρωί στην Αθήνα έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ

Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική διώξεων των αγροτικών αγώνων θα δώσουν σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας, στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που γίνεται στη Λάρισα.

Αγρότες και εργαζόμενοι της Θεσσαλίας θα εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, που σήμερα δικάζονται ξανά,μετά από τις αγωγές που κατέθεσαν εναντίον τους ο ΟΣΕ και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, αξιώνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 1,7 δισ. δραχμών, για διαφυγόντα κέρδη στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων. Επίσης σήμερα στις 10 το πρωί στην Αθήνα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης διοργανώνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ (Καρόλου 1 στην πλατεία Καραϊσκάκη). Παράλληλα, δεκάδες μαζικοί φορείς της χώρας και σωματεία εργαζομένων καταδικάζουν σε ανακοινώσεις και ψηφίσματά τους την πολιτική διώξεων των αγροτών, με αφορμή τη νέα δίκη των μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής. Ακόμα την παύση των διώξεων των αγροτών και την παραγραφή των φερόμενων ως τελεσθέντων αδικημάτων, πρότεινε το ΚΚΕ με τροπολογία που επανακατέθεσε την περασμένη βδομάδα στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Γεωργίας για τα φυτοφάρμακα και τη ρύθμιση των συνεταιριστικών χρεών.

Με τη μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο, έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας, η αγροτιά και ο λαός της Θεσσαλίας θα καταδικάσει την τακτική ποινικοποίησης των αγώνων, που ακολουθεί η κυβέρνηση, με στόχο να τρομοκρατήσει τους αγρότες για να σταματήσουν τους αγώνες, ώστε να περάσει αλώβητα η αντιαγροτική πολιτική της. Το σημερινό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων, που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στην Κοιλάδα, τα Φάρσαλα, την Καρδίτσα, την Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τα Τρίκαλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ