Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Η Λεπέν παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις

ΠΑΡΙΣΙ.--

Την πρωτιά της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Harris Interactive», ενόψει του α' γύρου των προεδρικών εκλογών της 23ης Απρίλη. Συγκεκριμένα της δίνει 24%, ενώ ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος της κίνησης «Εμπρός!», Εμανουέλ Μακρόν, παίρνει 21% και ακολουθεί με 19% ο «Ρεπουμπλικάνος» Φρανσουά Φιγιόν. Τέταρτος έρχεται ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Αμόν, με 14%. Ωστόσο στον δεύτερο γύρο όλες οι δημοσκοπήσεις συγκλίνουν στο ότι η Λέπεν θα χάσει, είτε από τον Μακρόν είτε από τον Φιγιόν.

Ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία για την αποφασιστικότητα των ερωτηθέντων, καθώς από τους υποψήφιους ψηφοφόρους της Λεπέν δηλώνουν «σίγουροι» για την επιλογή τους το 70%. Για τον Φιγιόν αντίστοιχα το 80%. Ομως τα ίδια ποσοστά μειώνονται για τους υποψήφιους ψηφοφόρους των Μακρόν (στο 41%) και Αμόν (50%).

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο γαλλικός κολοσσός που δραστηριοποιείται στην Ενέργεια (και όχι μόνο), «Total», ανακοίνωσε χτες ότι τα κέρδη του για την περσινή χρονιά αυξήθηκαν κατά 22%, φτάνοντας τα 6,2 δισ. δολάρια. Το αποτέλεσμα θεωρείται ακόμα πιο ενθαρρυντικό για τους μετόχους της εταιρείας δεδομένων των όχι αντίστοιχα θετικών ισολογισμών αντιπάλων εταιρειών, όπως η βρετανική BP (που ανακοίνωσε πρόσφατα πτώση κερδών για 2η συνεχόμενη φορά), η αμερικανική Exxon Mobil κτλ. Θυμίζουμε ότι η «Total» είναι ένα από τα μονοπώλια που σχεδιάζει μεγάλο άνοιγμα και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι οι επικείμενες γεωτρήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ ίσως είναι από τις σημαντικότερες στον κλάδο παγκοσμίως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ