Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»
Συνεχίζουν με νέες κινητοποιήσεις και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Συσπειρωμένοι στο πανελλαδικό Σωματείο τους, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης», και με την ταξική αλληλεγγύη να δυναμώνει καθημερινά, συνεχίζουν τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και για μέτρα προστασίας των οικογενειών τους, με επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21/2.

Χτες πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Θυμίζουμε ότι ήδη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη έχουν καταθέσει υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους και έχουν ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Εχουν περάσει δυο βδομάδες και ακόμη δεν έχει οριστεί η συνάντηση.

Την επόμενη βδομάδα προγραμματίζουν κινητοποιήσεις σε τράπεζες και Εφορίες, καθώς παρότι με πολύμηνο αγώνα κατάφεραν και έλαβαν έκτακτο βοήθημα από τον ΟΑΕΔ, εξακολουθούν να βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Εχουν συμπληρώσει ένα χρόνο απλήρωτοι και βρίσκονται αντιμέτωποι με τα σχέδια της εργοδοσίας να τους πετάξει στο δρόμο.

Παρόλα αυτά, συνεχίζουν αποφασιστικά να μετρούν βήματα στην οργάνωσή τους. Ετσι, μέσα από μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχτές στη Βέροια, συγκροτήθηκε Σωματειακή Επιτροπή η οποία τις επόμενες μέρες θα σχεδιάσει αγωνιστικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία «Καρυπίδης» έκλεισε όλα τα καταστήματα (140), πετώντας έξω τους εργαζόμενους και αλλάζοντας λουκέτα. Ταυτόχρονα, πίσω από την πλάτη των εργαζομένων, μετακινεί εμπορεύματα, κλείνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και παραδίδει καταστήματα σε άλλες εταιρείες (MARKET IN, Μασούτης, Βασιλόπουλος, Discount Market, Σκλαβενίτης). Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Καρυπίδης» ετοιμάζεται να ανοίξει δύο καταστήματα, στο Μακροχώρι και στον Κοπανό Ημαθίας.

Το υπουργείο Εργασίας, ενώ είναι ενήμερο για τις εξελίξεις, δεν παρεμβαίνει και αφήνει ανενόχλητους τους εργοδότες να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων...

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουν να λειτουργήσει κανένα κατάστημα χωρίς να επιστρέψουν στη δουλειά όλοι οι συνάδελφοί τους, με πληρωμή δεδουλευμένων και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ