Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ζήτησε να μη γίνει δεκτό το χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο

Αβανταδόρικη στους φασίστες η στάση των άλλων δυνάμεων στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων

Να πάρει πολιτική απόφαση και να προτείνει στη Γενική Συνέλευση και στην Εφορευτική Επιτροπή να μη γίνει δεκτό το ψηφοδέλτιο που προετοιμάζουν οι φασίστες για τις επικείμενες εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ), καλεί το ΔΣ του Συλλόγου η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ).

Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε την Πέμπτη 9 Φλεβάρη, όπου τα μέλη της ΔΑΣ έθεσαν υπόψη των υπολοίπων μελών του ΔΣ τις πληροφορίες που είχαν για συγκρότηση παράταξης και ψηφοδελτίου της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενόψει των εκλογών του ΣΕΔΘ στις 30 Μάρτη.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, οι συνδικαλιστές της πρώην ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που εκπροσωπούνται στο ΔΣ, κρύφτηκαν πίσω από προσχήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «γνωστή πολιτευτής της ΝΔ, αφού είπε ότι "η βία δεν έχει χρώμα", προσπάθησε να εξισώσει την εγκληματική δράση των φασιστών με τους εργατικούς αγώνες και προσπάθησε να μας πείσει ότι το θηρίο θα "εξημερωθεί", αφού θα συμμετέχει σε διαδικασίες με κανόνες κ.ά. Οι "μεγάλες" παρατάξεις "Μέτωπο Αλλαγής" και "Ανεξάρτητο" μας είπαν "δίκιο έχετε, αλλά δεν μπορούμε να τους αποκλείσουμε, γιατί αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα" κ.ά.». Οσο για τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη.

Λίγες ώρες μετά, ανακοινώθηκε και επίσημα η ίδρυση της παράταξης των φασιστών που τιτλοφορείται «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης». «Και από την ανακοίνωσή τους που κλείνει με το "ζήτω η νίκη", το σύνθημα των ναζιστών του Χίτλερ, φαίνεται καθαρά ποιοι είναι και τι ρόλο θα παίξουν», καταγγέλλει η ΔΑΣ και καλεί τους εργαζόμενους του δήμου να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φασίστες. Να μην αφήσουν να βάλουν πόδι στο σωματείο και σε κανένα σωματείο.

Σημειώνει, επίσης, ότι ο μαζικός αγώνας των εργαζομένων είναι αυτός που μπορεί να αντιμετωπίσει τους φασίστες και ότι καλύτερη απάντηση είναι να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις στον Σύλλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ