Σάββατο 11 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΑ
Συνεχίζεται η επίχειρηση αλλοίωσης των συσχετισμών

Δεν πρόλαβε... να στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της ΔΑΣ για την επιχείρηση νοθείας και τα δικαστικά πραξικοπήματα στο Συνέδριο του ΕΚΑ, και αποκαλύφθηκε νέα προσπάθεια «νομιμοποίησης» αντιπροσώπων, κόντρα στις αποφάσεις του 30ού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, οι αντιπρόσωποι του σωματείου της ΕΔΟΠ ΔΕΗ αποκλείστηκαν με απόφαση του Συνεδρίου, αφού η θητεία του σωματείου είχε λήξει και οι αντιπρόσωποί του ήταν διορισμένοι σε όλα τα δευτεροβάθμια όργανα. Το σωματείο ΕΔΟΠ ΔΕΗ (η πλειοψηφία του πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ), κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην απόφαση του Συνεδρίου, η προσωρινή διαταγή των οποίων εκδικάστηκε την Πέμπτη 9/2 και απορρίφθηκε.

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, μετά τη δημοσίευση της απόφασης, το σωματείο και ο δικηγόρος του, Δ. Περπατάρης, γνωστός δικηγόρος του ΣΥΡΙΖΑ και νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κατέθεσαν χτες νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην απόφαση του Συνεδρίου. Ζήτησαν την άμεση εκδίκαση της προσωρινής διαταγής, χωρίς καν να την κοινοποιήσουν στο ΕΚΑ, και πέτυχαν να την κερδίσουν, αποκρύπτοντας από το δικαστήριο την απόφαση που είχε εκδοθεί λίγες ώρες πριν. Με την παρέμβαση και πίεση της ΔΑΣ, το ΕΚΑ κινήθηκε άμεσα και κέρδισε την ανάκληση της προσωρινής διαταγής.

Με αφορμή την προσπάθεια νομιμοποίησης αντιπροσώπων από τα δικαστήρια κόντρα στις αποφάσεις του Συνεδρίου, που μοιάζει να μην έχει τέλος, η ΔΑΣ απευθύνεται εκ νέου σε όλους τους αντιπροσώπους του ΕΚΑ και τους καλεί «στις αρχαιρεσίες στις 11 και 12 Φλεβάρη να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα. Να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Να ενισχύσουν τη ΔΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ