Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δεν υπάρχουν οφειλές σε δημιουργούς απαντά η ΑΕΠΙ

Απάντηση στα δημοσιεύματα που ακολούθησαν τη δημοσιοποίηση του πορίσματος οικονομικού ελέγχου στην Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) από ορκωτούς λογιστές, το οποίο εντοπίζει υπέρογκους μισθούς σε στελέχη της εταιρείας και μη απόδοση από την πλευρά της οφειλόμενων προς δημιουργούς, δίνει η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΑΕΠΙ, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας «δεν αποτυπώνουν την πλήρη και πραγματική εικόνα της εταιρείας σήμερα και την σταθερή προοπτική βιωσιμότητάς της. Δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση της ΑΕΠΙ σε κανένα δημιουργό - μέλος της. Η εταιρεία έχει εκτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στους δημιουργούς». Μάλιστα, δίνει αναλυτικά νούμερα για τα ποσά που τιμολόγησε και που διένειμε στους δημιουργούς για τα έτη 2014 - 2016, ενώ σημειώνει ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του ΔΣ».

Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, αποστέλλει στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες. Ταυτόχρονα, το υπουργείο συνεχίζει να προκρίνει ως απάντηση στα προβλήματα που έχουν προκύψει το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα που άμεσα θα καταθέσει στη Βουλή, με το οποίο, όμως, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, βαθαίνει την εμπορευματοποίηση των πνευματικών δικαιωμάτων και τη συγκέντρωσή τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ