Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συναυλία του Σπύρου Σαμοΐλη με μελοποιημένη ποίηση

Συναυλία με μελοποιημένη ποίηση από τον Σπύρο Σαμοΐλη διοργανώνει στο πλαίσιο του πολύπτυχου αφιερώματός της στην Οχτωβριανή Επανάσταση, η «New Star» τη Δευτέρα, 20 Φλεβάρη, στις 20.00, στην Αλκυονίδα (Ιουλιανού 42 - 46, πλατεία Βικτωρίας).

Θα παρουσιαστούν τραγούδια από τις συλλογές «Κραυγή στα Πέρατα» σε ποίηση Μενέλαου Λουντέμη και «Βάστα Καρδιά» σε ποίηση Κώστα Βάρναλη. Τη μουσική θα διευθύνει ο συνθέτης και μαέστρος Σπύρος Σαμοΐλης, θα τραγουδήσουν οι Νίκος Θεοδωράκης, Ελένη Τζαγκαράκη, μαζί τους θα παίξουν: Μπουζούκι Βασίλης Τσατσάρας, πιάνο Φίλιππος Παχνιστής, φλάουτο Μαρία Παχνιστή.

Ο Σπύρος Σαμοΐλης είναι διαποτισμένος από το πνεύμα του Οκτώβρη, καθώς μελοποίησε τους κορυφαίους Ελληνες ποιητές και όχι μόνο, που ύμνησαν την Οχτωβριανή Επανάσταση. Είχε εξαρχής μια πορεία δημιουργική, ποιητική και αγωνιστική, σε χρόνια δύσκολα, αψήφησε κινδύνους και βρέθηκε στο πλάι απλών λαϊκών ανθρώπων, παρά τη λογοκρισία και το πολιτικό κλίμα της εποχής.

Ο πρώτος μεγάλος προσωπικός δίσκος του, με τίτλο «Βάστα καρδιά» σε ποίηση Κώστα Βάρναλη, Νίκου Πανδή και Σαράντη Αλιβιζάτου, κυκλοφόρησε το 1975 ενώ ακολούθησε και η «Κραυγή στα πέρατα» σε ποίηση Μενέλαου Λουντέμη. Στη συναυλία αυτή, που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια του Οκτώβρη, θα παρουσιάσει τα δύο αυτά έργα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ