Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πολύμορφη παρέμβαση με προσανατολισμό στις λαϊκές ανάγκες

Ο σχεδιασμός της δράσης για το επόμενο διάστημα, τα βήματα που έγιναν και πρέπει να γίνουν καθώς ξετυλίγεται η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και στο μορφωτικό δικαίωμα με νέα μέτρα και με την υλοποίηση ήδη ψηφισμένων αντιλαϊκών νόμων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ την περασμένη Κυριακή.

Ιδιαίτερα τονίστηκε το καθήκον των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς να δίνουν καθημερινά τη μάχη για την ανασύνταξη του κινήματος, κόντρα στους εκβιασμούς και τις παγίδες που στήνει η κυβέρνηση, κόντρα στη μοιρολατρία και τις δυνάμεις εκείνες που μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων. Να οργανώνεται η πάλη γύρω από τα μεγάλα ζητήματα, κόντρα στον αποπροσανατολισμό που επιχειρείται να στηθεί στα επιμέρους με ευθύνη των πλειοψηφιών στις Ομοσπονδίες ΔΟΕ - ΟΛΜΕ, που με τη θέση και στάση τους βάζουν «πλάτη» στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

Ιεραρχώντας το περιεχόμενο της δράσης των σωματείων και των επιτροπών για το επόμενο διάστημα, βασική αιχμή του δόρατος για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους εκπαιδευτικούς παραμένει η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα, η απόρριψη νέων ανατροπών και από την εισαγωγή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στο Δημόσιο, που προωθείται. Επίσης, το δυνάμωμα της αντιπαράθεσης με την πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης στην Εκπαίδευση, όπου μπορεί και πρέπει να συντονίζεται η πάλη με τους γονείς και τους μαθητές.

Τονίστηκε η ανάγκη άμεσα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να «οργώσουν» τα σχολεία, να οργανωθούν εκδηλώσεις, να επεκταθεί η συζήτηση για τα προβλήματα με ανάπτυξη πολύμορφων πρωτοβουλιών και με αιχμή ζητήματα όπως η Ειδική Αγωγή, τα νηπιαγωγεία, η διεκδίκηση μέτρων για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων μαζί με όλο το εργατικό κίνημα, τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς που είναι ζήτημα άρρηκτα δεμένο με την πάλη για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών.

Στα ζητήματα που ξεχωρίζουν είναι η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας σε άθλιες συνθήκες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ με τίτλο «Να σκέφτεσαι τους άλλους», που βρήκε θετική ανταπόκριση σε σχολεία. Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει η προσπάθεια συμβολής των εκπαιδευτικών στη λειτουργία των λαϊκών φροντιστηρίων ως στοιχείο αλληλεγγύης στους μαθητές και κοινωνικής συμμαχίας.

Στη συνάντηση μεταφέρθηκε εμπειρία από τη δράση σωματείων και Επιτροπών Αγώνα από διάφορες περιοχές της χώρας, από το συντονισμό με γονείς και μαθητές για ζητήματα όπως π.χ. η σχολική στέγη, από την προσπάθεια να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και να κάνουν τα σωματεία υπόθεσή τους τη διεκδίκηση μόνιμης σταθερής δουλειάς και μαζικών διορισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ