Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΟΕ
Καταγγέλλει τις διώξεις

Την πολιτική του υπουργείου Παιδείας, που υπαγορεύει τις αντιπαιδαγωγικές συμπτύξεις τμημάτων και σχολείων, καταγγέλλει, με ανακοίνωση, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) . Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, ήδη 6 προϊστάμενοι Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν παραπεμφθεί για πειθαρχικό αδίκημα, επειδή δεν εφάρμοσαν αυτή την απόφαση, που αποτελεί την απάντηση του υπουργείου Παιδείας στο αίτημα για κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, η ΔΟΕ «καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας κ. Αρσένη και τους συνεργάτες του, οι οποίοι, σε κλίμα τρομοκρατίας, απειλούν με διώξεις και τιμωρίες εκείνους τους προϊσταμένους, που αρνούνται να αποκρύψουν τα υπάρχοντα προβλήματα της εκπαίδευσης στην περιοχή τους και κυρίως δεν προχωρούν σε νέες συμπτύξεις των τμημάτων, προκειμένου να εξοικονομήσουν εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες τους. Οι κύριοι του υπουργείου Παιδείας αδιαφορούν, αν αυτό μπορεί να υλοποιηθεί (σε αίθουσες ακατάλληλες), καθώς και για το ότι στα πολυπληθή τμήματα των 30 μαθητών και άνω δημιουργείται ποιοτική υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ηδη, για το λόγο αυτό, έχουν παραπεμφθεί, με εντολή του υπουργού της Παιδείας, για πειθαρχικό αδίκημα 6 προϊστάμενοι Διευθύνσεων».

Η ΔΟΕ καταγγέλλει επίσης ότι το υπουργείο, «ενώ γνωρίζει ότι οι ελλείψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνούν τις 2.000, με αποτέλεσμα την κακή λειτουργία πολλών σχολικών μονάδων, αρνείται να χορηγήσει τις απαραίτητες πιστώσεις για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που έχουν ζητήσει επανειλημμένα εγγράφως οι προϊστάμενοι των νομών. Υπάρχουν, ακόμα και σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, σχολεία, κυρίως ολιγοθέσια Νηπιαγωγεία που παραμένουν κλειστά!!!».

Η ΔΟΕ επισημαίνει την αναστάτωση από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτή η πολιτική και ζητά άμεσα μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και άμεση ανάκληση των πειθαρχικών διώξεων των προϊσταμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ