Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΠ ΤΕΦΑΑ
Με συμβολική αποχή συμπαραστέκονται στον Κ. Μπουντόλο

Σε συμβολική αποχή από τη διδασκαλία των μαθημάτων προχωρά σήμερα ο Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΦΑΑ Αθήνας, που βρίσκεται στο πλευρό του καθηγητή του Τμήματος Κ. Μπουντόλου, στον οποίο το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών επέβαλε ποινή οριστικής απόλυσης επειδή προσπάθησε να υπερασπίσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου. Η συμβολική αποχή ξεκινά στις 10 το πρωί και τελειώνει στις 2 το μεσημέρι.

Η γενική συνέλευση του Τμήματος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ομόφωνο ψήφισμα έχει εκφράσει την πλήρη συμπαράστασή της στον καθηγητή Κ. Μπουντόλο. Οπως αναφέρει, «η ποινή επιβλήθηκε για πράξη που, όπως δέχεται η απόφαση, διαπράχθηκε, σχεδόν προ πενταετίας, το Μάρτη του 1995, αποσκοπούσε δε στην προάσπιση εκείνου που ο καθηγητής κ. Κώστας Μπουντόλος θεωρούσε ως επιταγή της νομιμότητας και της ακαδημαϊκής τάξης, σε μια περίοδο που, κατά άλλων μελών ΔΕΠ εκκρεμούσαν κατηγορίες για ιδιαίτερης βαρύτητας ποινικές παραβιάσεις και πειθαρχικά παραπτώματα».

Ειδικότερα, στο ψήφισμα αναφέρεται ότι «οι εξετάσεις που φέρεται ότι προσπάθησε να εμποδίσει ο καθηγητής κ. Κώστας Μπουντόλος διεξήχθησαν ομαλά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Η κρίση που είχε εκδηλωθεί στη λειτουργία του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών και της οποίας σύμπτωμα υπήρξε η υποβολή αθρόων μηνύσεων και η δημιουργία άλλων δικαστικών αμφισβητήσεων μεταξύ των μελών του, διακινδύνευσε την ίδια την ύπαρξη του Τμήματος, η ατμόσφαιρα δε ομαλότητας και συνεργασίας που ήδη επιτεύχθηκε, με τον τερματισμό των περισσότερων ποινικών και πειθαρχικών υποθέσεων, μετά από μετριασμό της στάσης όλων των εμπλεκομένων μελών ΔΕΠ, αποτελεί υπέρτατο αγαθό που η διατήρησή του είναι αναγκαία για τη λειτουργία και ανάπτυξη του ΤΕΦΑΑ». Επίσης, η ΓΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του ΤΕΦΑΑ σημειώνει ότι «η οριστική παύση του συναδέλφου καθηγητή κ. Κώστα Μπουντόλου δεν εναρμονίζεται με το κλίμα ομαλότητας που τείνει να εδραιωθεί στο Τμήμα μας, δημιουργεί δε την ανακριβή εντύπωση ότι ήταν ο μόνος υπεύθυνος για την κρίση των προηγουμένων ετών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ