Τετάρτη 26 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Θέλουν να αποβάλουν διά παντός αγωνιστή μαθητή

Απαρέγκλιτα εκτελούν τις εντολές του υπουργείου Παιδείας ορισμένοι «εκσυγχρονιστές» διευθυντές, προκειμένου να εφαρμοστεί στην πράξη η φασιστικής έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου κατά των αγωνιζόμενων μαθητών.

Συγκεκριμένα, με πρόταση της διευθύντριας του 2ου ΕΛ Νίκαιας κ. Ψωμά και σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο Β` Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωαννίδη,διώκεται ο Γιώργος Κονταξιδάκης, μαθητής της Γ` Λυκείου, μέλος του 15μελούς και του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά, με αποβολή για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο έγιναν προειδοποιήσεις και σε άλλους μαθητές για μονοήμερες ή διήμερες αποβολές.

Οι προσπάθειες τρομοκράτησης κατά του Γ. Κονταξιδάκη ξεκίνησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, που η κ. Ψωμά είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του με διάφορες προφάσεις, όπως απρεπή συμπεριφορά, οι οποίες όμως δε στηρίζονταν πουθενά και τον είχε αποβάλει για τρεις μέρες από το σχολείο. Ενώ τον είχε απειλήσει, λέγοντάς του ότι «θα τα πούμε μετά τις γιορτές».

Η διευθύντρια του 2ου ΕΛ Νίκαιας πραγματοποίησε τις απειλές της και τώρα επιδιώκει να αποβληθεί ο Γ. Κονταξιδάκης με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, Σωματεία, γονείς και καθηγητές πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διευθύντριας. Επίσης αποκαλυπτική είναι η δήλωση της υποδιευθύντριας που υπεραμύνθηκε για την... πίστη της Διεύθυνσης τόσο στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, όσο και στο φασιστικού τύπου Ιδιώνυμο!

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει: «Η λυσσασμένη επίθεση ενάντια στο μαθητικό κίνημα δε θα περάσει. Ολοι μαζί θα υπερασπιστούμε τους συμμαθητές μας και το δικαίωμά μας στη μόρφωση. Δεν τρομοκρατούμαστε, όχι γιατί έχουμε άγνοια, αλλά επειδή ξέρουμε ότι οι γονείς και οι παππούδες μας αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να μην περάσει ο φασισμός».

  • Με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Πόλης Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλει την προσπάθεια της διευθύντριας και τονίζει ότι «ως γνήσια απόγονος της γενιάς των κουκουλοφόρων και των δοσίλογων, έστησε μια επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών, βάζοντας στο στόχο της τα μέλη της ΚΝΕ. Στην περίοδο των μαθητικών κινητοποιήσεων αξιοποίησε όλες τις μεθόδους για να καταστείλει την αγωνιστική στάση των μαθητών, όμως μάταια. Γι' αυτό και έρχεται σε κατά μέτωπο επίθεση, ποινικοποιώντας τους μαθητικούς αγώνες, αλλάζοντας σχολικό περιβάλλον στο μέλος του 15μελούς και μέλος της ΚΝΕ, Γιώργο Κονταξιδάκη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούνται μέτρα προστασίας αντί για τρομοκρατία στους μαθητές (2021-02-16 00:00:00.0)
Μπαράζ καταστολής και απόπειρα ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων (2017-12-20 00:00:00.0)
Με την απειλή του εισαγγελέα... (2008-10-24 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τη «δουλειά» οι «αγανακτισμένοι» (2008-10-18 00:00:00.0)
Αποβολή αγωνιστή μαθητή (2005-11-05 00:00:00.0)
Μαχητικά στη Χαλκίδα (2002-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ