Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μαχητικά στη Χαλκίδα

«Ερχεται βροχή, έρχεται μπόρα, ήρθε του κανονισμού η ώρα», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν χτες το πρωί, από εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Χαλκίδας, οι οποίοι διαδήλωσαν για την κατάργηση του αυταρχικού σχολικού κανονισμού και το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Παρά την έντονη βροχή και το κλίμα τρομοκράτησης που επιχειρήθηκε από διευθυντές σχολείων, η συμμετοχή των μαθητών ήταν μαζική. Χαρακτηριστικά παραδείγματα προσπάθειας τρομοκράτησης αποτελούν οι περιπτώσεις του διευθυντή του 4ου Γυμνασίου, Θ. Καρατσώλια, και της διευθύντριας του Λυκείου Κανήθου, Ευαγγελίας Παπουτσή.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στα Φανάρια της Νεάπολης, διέσχισαν τον εμπορικό δρόμο της Χαλκίδας και κατέληξαν στη Νομαρχία Εύβοιας. Στη Νομαρχία ενώθηκαν με σπουδαστές του ΤΕΙ Χαλκίδας, των σχολών ΣΔΟ και ΣΤΕΦ και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Η πορεία κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο, όπου έγινε η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαθητών.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Φθιώτιδας πραγματοποίησαν οι σπουδαστές ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ στη Λαμία. Ενώ στο ΤΕΙ Αμφισσας έληξε η κατάληψη των σπουδαστών, που πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται να γίνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασιστούν νέες μορφές κινητοποιήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ