Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Δυναμική απάντηση στις κάλπες

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρούν να διαμορφώσουν οι σχολάρχες, οι σπουδαστές έδωσαν χτες, για άλλη μια μέρα, δυναμική απάντηση με την ψήφο τους, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στο Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ), το μοναδικό όργανο που υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους.

Η προσέλευση των σπουδαστών στις κάλπες, που έχουν στηθεί έξω από κάθε σχολή, για τέταρτη μέρα χτες των εκλογών του ΣΥΣΠΙΣ, ήταν για άλλη μια φορά μαζική. Ηδη μέχρι χτες νωρίς το απόγευμα είχαν ψηφίσει πάνω από 2.500 σπουδαστές. Στις εκλογές που ολοκληρώνονται σήμερα συμμετέχει το «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο».

Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα μέλη του Συλλόγου έγιναν και χτες μάρτυρες νέων κρουσμάτων αυταρχισμού, στις ιδιωτικές σχολές «ΛΕΜΟΝ», «ΝΤΙΡΙ» και «Θεοδοσιάδη», δεχόμενοι φραστικές επιθέσεις και απειλές.

Κύρια αιτήματα του Συλλόγου είναι το πάγωμα των υπέρογκων αυξήσεων στα δίδακτρα των σχολών, κατάργηση των επιπλέον ποσών που επιβάλλονται μέσα από αναλώσιμα είδη που θα έπρεπε να προσφέρει η σχολή (φωτοτυπίες κλπ.) και προάσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ