Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Απάντησαν δυναμικά

Μαχητική πορεία, χτες, των μαθητών στη βροχερή Αθήνα ενάντια στον αυταρχικό κανονισμό

Από τη χτεσινή πορεία των μαθητών στην Αθήνα
Από τη χτεσινή πορεία των μαθητών στην Αθήνα
Ηχηρή απάντηση στις επιδιώξεις του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει τον εσωτερικό κανονισμό στα σχολεία, σε μια προσπάθεια να εντείνει τον αυταρχισμό σε αυτά, έδωσαν χτες το πρωί οι μαθητές της Αθήνας. Παρά τη βροχή και το κρύο, με ιδιαίτερο παλμό και δυναμισμό διατράνωσαν ότι «τίποτε δεν τους σταματά» αλλά με αγώνες θα απαιτήσουν να μην εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός.

Από τις 12 το μεσημέρι οι μαθητές, με αποφάσεις των 15μελών τους, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και λίγο μετά τις 12.30 ξεκίνησαν την πορεία τους με τραγούδια και συνθήματα ενάντια στον αυταρχισμό και στην τρομοκρατία, με προορισμό το υπουργείο Παιδείας. Μαζί τους και φοιτητές του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού απαίτησαν «Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Αντίσταση στην υποβάθμιση των πτυχίων».

«Μας φιμώνουν. Εμείς απαντάμε ΟΧΙ στο σχολικό κανονισμό. Αγώνας για δημοκρατικό, δημόσιο και δωρεάν σχολείο», έγραφε το πανό των μαθητών, που δέσποζε στην κεφαλή της πορείας, ενώ λίγο πιο πίσω ακολουθούσε αυτό των μαθητών από τα σχολεία 61ο, 4ο ΕΛ και 2ο ΤΕΕ Γκράβας, που απαιτούσε: «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, παλεύουμε για μόρφωση και δημοκρατία». «Θέλουμε Παιδεία δημοκρατική, όχι σχολεία φυλακή», τόνιζε λίγο πιο πίσω το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πετρούπολης.

Το σύνθημα «ΟΧΙ στις αποβολές και στον αυταρχισμό, στους δρόμους καταργούμε τον κανονισμό» αντηχούσε στους δρόμους της Αθήνας, ενώ οι μαθητές σκάρωσαν και πάλι τραγουδάκια για τον υπουργό Παιδείας, ένα από τα οποία τον καλούσε να κάτσει στον καναπέ, να βάλει μυαλό, που ήθελε... κανονισμό.

«Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι της ΟΝΕ και της παραπαιδείας» και «Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται Παιδεία», ήταν τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι μαθητές φτάνοντας η δυναμική πορεία τους στη Μητροπόλεως. Για ακόμη μια φορά το υπουργείο ήταν «ζωσμένο» από αστυνομικούς και κλούβες των ΜΑΤ. Αντιπροσωπεία των μαθητών ζήτησε να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Π. Ευθυμίου, για να του εκθέσει τα αιτήματά τους και να πάρει απαντήσεις για τον εσωτερικό κανονισμό. Τελικά οι μαθητές συναντήθηκαν με τον ειδικό γραμματέα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στον υπουργό.

Με το τέλος της κινητοποίησης οι μαθητές δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στο συγκεκριμένο σχολικό κανονισμό, αλλά και για τα γενικότερα αιτήματά τους με νέο συλλαλητήριο το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες μας» (2006-09-27 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν στις 6 Νοέμβρη (2002-10-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουν στη διεκδίκηση ουσιαστικής μόρφωσης (2000-11-23 00:00:00.0)
Εσμιξαν σαν μια γροθιά (2000-10-27 00:00:00.0)
Θέλουμε σχολείο να μορφώνει (2000-10-19 00:00:00.0)
Στους δρόμους του αγώνα οι μαθητές (1997-10-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ