Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΠΘ
Παραπέμπεται στο ... μέλλον το στεγαστικό

Στο ...απώτερο μέλλον θα λυθεί το πρόβλημα της στέγασης του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Αυτή ήταν η απάντηση του υφυπουργού Παιδείας Νίκου Γκεσούλη, στην Ερώτηση που έθεσε για το πρόβλημα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση (κρατική και κοινοτική), που παρέχεται στο Πανεπιστήμιο, υποστηρίζοντας ότι «ειδικά για τα Τμήματα Πληροφορικής έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα», αφού διατίθεται «προσωπικό περισσότερο από τα υπόλοιπα τμήματα, από τις 14 θέσεις τις αυξήσαμε στις 22». Ανέφερε, δε, ότι η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις προτάσεις του Πανεπιστημίου και θα επιλέξει την καλύτερη, σημειώνοντας ότι «η λύση της ενοικίασης διασπά το Πανεπιστήμιο».

«Απαντάτε με έναν πακτωλό χρηματοδοτήσεων που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες», δήλωσε, απαντώντας, ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, τονίζοντας: «Βλέπουμε ένα Τμήμα Πληροφορικής να λειτουργεί κάτω από τέτοιες συνθήκες» κι εσάς να «οραματίζεστε συνθήκες ευνοϊκές, την ίδια στιγμή, όμως, τα προβλήματα δε λύνονται». Αναφορικά με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σημείωσε ότι «έχουμε γύρω στις 60 χιλιάδες φοιτητές, σχεδόν μια πόλη» και «υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να το αντιμετωπίσετε άμεσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ