Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δίνουν συνέχεια στον αγώνα

Μαζική πορεία στο κέντρο της Πρέβεζας έκαναν εκατοντάδες μαθητές, αψηφώντας τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα χτες το πρωί. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Φόρο, όπου πέρα από τα σχολεία που ανήκουν στο Συντονιστικό παραβρέθηκαν και μαθητές από το 2ο και 4ο Γυμνάσιο, τα δεκαπενταμελή των οποίων στη συνέχεια ζήτησαν να ενταχθούν στο Συντονιστικό. Κρατώντας μπροστά το πανό «Δημοκρατία στα σχολεία. Ενιαίο 12χρονο, δημόσιο και δωρεάν σχολειό», φώναζαν συνθήματα με τα οποία απαιτούσαν δημόσιο και δωρεάν σχολείο και καλούσαν σε αγώνα για μέτωπο Παιδείας μαζί με το λαό. Οι μαθητές πορεύτηκαν ως τη Νομαρχία. Οταν έφτασαν εκεί επέδωσαν ψήφισμα στο νομάρχη και στη συνέχεια το Συντονιστικό πραγματοποίησε μία μικρή σύσκεψη. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε το Συντονιστικό να επιδώσει σήμερα (6/12/2002) το ψήφισμα και στο δήμαρχο και να δώσει συνέχεια στον αγώνα και μετά τα Χριστούγεννα κλιμακώνοντας την κινητοποίησή του. Σε αυτή την κινητοποίηση στο πλευρό των μαθητών διαδήλωσαν και καθηγητές από την ΕΛΜΕ Πρέβεζας.

Στην Αρτα, τα δύο ΤΕΕ, 1ο και 2ο, που βρίσκονταν από την Τετάρτη το πρωί ως χτες το βράδυ σε διήμερη προειδοποιητική κατάληψη, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση χτες το πρωί. Η ΓΣ κράτησε μία ώρα περίπου και οι εργαζόμενοι μαθητές αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν, ενώ παράλληλα εκτίμησαν πως η κυβέρνηση κάθε χρόνο «τάζει λαγούς με πετραχήλια» και τίποτα δε γίνεται.

Στην Κέρκυρα έγινε μαχητικό μαθητικό συλλαλητήριο με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Κέρκυρας. Η συγκέντρωση έγινε έξω από το συγκρότημα των 1ο, 2ο και 3ο Ενιαίων Λυκείων και ακολούθησε πορεία. Και σε αυτή την πορεία τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν συνθήματα για δημόσια δωρεάν Παιδεία και αγώνα για μέτωπο Παιδείας μαζί με το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ