Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Με το δικό της ρόλο στον εκβιασμό του λαού

Παίζοντας, δε, και το δικό τους ρόλο στην εκβιαστική επιχείρηση να δεχτεί ο λαός τα νέα επώδυνα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, στη ΝΔ επέμεναν χτες ότι «εδώ που φτάσαμε, η συμφωνία πρέπει να κλείσει, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεωκοπία», σπεύδοντας, ωστόσο, να αποτινάξουν από πάνω τους την ευθύνη, λέγοντας ότι την αποκλειστική ευθύνη «για την τύχη της "αξιολόγησης", το σύνολο των μέτρων και τις συνέπειές τους, φέρουν ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και οι βουλευτές του».

Την ίδια ώρα, και με βάση όσα είπε χτες ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Κικίλιας, επιμένουν μεν στο αίτημά τους για πρόωρες εκλογές, αν και δεν το θέτουν πια τόσο καθαρά όσο προηγουμένως. Επίσης, δεν απαντούν τόσο καθαρά στην ερώτηση αν τους ασκήθηκαν ή όχι πιέσεις από κέντρα εντός και εκτός χώρας για να βάλουν πλάτη στην κυβέρνηση στη Βουλή ώστε να περάσουν τα επόμενα μέτρα, όπως και να μην ζητούν πρόωρες εκλογές, τουλάχιστον μέχρι να κλείσει η «αξιολόγηση» και να γίνουν οι εκλογές στη Γερμανία. Οι απαντήσεις που δίνουν επ' αυτών είναι ότι «η ΝΔ δεν αισθάνεται καμία κίνηση» και ότι «ο ίδιος ο Τσίπρας έχει πει ότι έχει μια αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153, άρα δεν μας χρειάζεται».

Κατά τα λοιπά, συνεχίζουν να υπερασπίζονται τη δική τους δοσολογία αντιλαϊκών μέτρων, όπως χαμηλότερα πλεονάσματα ώστε να μειωθεί η φορολογία κυρίως για τις επιχειρήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, «στοχευμένες παρεμβάσεις στο Δημόσιο» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ