Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνεχίστηκαν οι καταθέσεις για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια»

Συνεχίστηκε χτες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η εξέταση της δεύτερης από τις συσχετιζόμενες υποθέσεις για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, η δολοφονική επίθεση μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου, στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30/6/2008. Ο μάρτυρας Γ. Μηλιαράκης, που, κατά τη δολοφονική επίθεση μαχαιρώθηκε στη μηριαία αρτηρία, με αποτέλεσμα να υποστεί αιμορραγικό σοκ, επανέλαβε στην κατάθεσή του τους διακριτούς ρόλους που είχε ο καθένας στο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τη δήλωση της ταυτότητάς τους, το πώς τους εγκλώβισαν και δεν μπορούσαν να φύγουν: «Ο καθένας είχε διακριτούς ρόλους(...) ο σκοπός ήταν να μας δολοφονήσουν(...) Αν δεν ήταν η νοσοκόμα (σ.σ. η 4η μάρτυρας) θα ήμουν νεκρός», ανέφερε χαρακτηριστικά. Οπως είχε πει στην προηγούμενη δικάσιμο νοσηλεύτηκε 20 μέρες στο νοσοκομείο και χρειάστηκε 7 φιάλες αίμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε στο δικαστήριο ότι δεν διαχωρίζεται η δράση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής με τα τάγματα εφόδου, αφού όπως κατέθεσε «σε πλήθος χτυπημάτων συμμετείχαν βουλευτές. Είναι ένα και ενιαίο».

Ο οργανωμένος τρόπος της επίθεσης του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής και ο διακριτός ρόλος που είχε ο καθένας σε αυτό, αναδείχθηκαν και από τις καταθέσεις των δύο επόμενων μαρτύρων, της Βασιλικής Μάργαρη και της Κατερίνας Γερούκη. Η πρώτη κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Ηταν οργανωμένοι και ήρθαν απρόκλητα, με σκοπό. Ο καθένας είχε συγκεκριμένο στόχο. Ηταν καλοσχεδιασμένο. Συγκεκριμένοι μαχαίρωσαν, συγκεκριμένοι σπάγανε, συγκεκριμένος έριξε το σπρέι πριν το μαχαίρωμα. Ημασταν άοπλοι, ήταν ένοπλοι. Ημασταν λίγοι, ήταν πολλοί. Ηταν ίδιο με την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, στο ΠΑΜΕ...». «Ακουσα το τέλος χρόνου, άφησε ό,τι έκανε (σ.σ. ο χρυσαυγίτης Σιατούνης που μαχαίρωνε) και φύγαν όλοι συντεταγμένα», κατέθεσε η δεύτερη μάρτυρας.

Και οι δύο μάρτυρες μίλησαν στο δικαστήριο για το ρόλο του Κασιδιάρη και του Λαγού σε σχέση με τη δολοφονική επίθεση και τη στάση τους τον Μάη του '11 όταν εκδικαζόταν η συγκεκριμένη υπόθεση: «Στο δικαστήριο(...) εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι με άλλους 15 φασίστες, οι οποίοι χειρονομούσαν(...) Ηταν και ο Λαγός κι ο Κασιδιάρης εκεί, για να καθαρίσουν την υπόθεση με τους γνωστούς τραμπουκίστικους τρόπους, πλαγίως πάντα»... «Ο ίδιος ο Κασιδιάρης υπό τα απαθή βλέμματα της αστυνομίας ήρθε κατά το μέρος μου να με χτυπήσει(...) έλεγε θα πεθάνετε σήμερα»...

Η μάρτυρας Β. Μάργαρη κατέθεσε πως τα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων εμπίπτουν στο χώρο των ιδεολογικών εχθρών της Χρυσής Αυγής. «Ο Φύσσας ήταν αντιφασίστας, οι Αιγύπτιοι είναι ταξικά μας αδέλφια(...) Είμαστε εντελώς αντίθετοι με τη Χρυσή Αυγή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ