Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό

Σήμερα στις 7 μ.μ. στην Καμάρα

Κάλεσμα στο λαό της Θεσσαλονίκης να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού που πραγματοποιείται σήμερα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στην Καμάρα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τη δολοφονία του ΓΓ του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών, κύρια των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ, κλιμακώνει την προσπάθειά της να καταπνίξει τη δίκαια Ιντιφάντα, να στραγγαλίσει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για μια πατρίδα ανεξάρτητη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τον εξεγερμένο παλαιστινιακό λαό, με τα ηρωικά παιδιά της Ιντιφάντα. Απαιτούμε τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, τον τερματισμό όλων των πράξεων βίας ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και της επιχειρούμενης γενοκτονίας του. Στηρίζουμε τον αγώνα για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Παλαιστινιακών Φορέων και Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, που οργανώνει την εκδήλωση διαμαρτυρίας, καταγγέλλει το βάρβαρο καθεστώς του Ισραήλ που διέπραξε ένα νέο, αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού και των υπόλοιπων αραβικών λαών, των αγωνιζόμενων ανθρώπων όλου του κόσμου για δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα και κοινωνική πρόοδο. «Με ειδική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, δολοφονήθηκε άνανδρα από δυνάμεις του ισραηλινού στρατού ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο Αμπουαλί Μουσταφά. Η δολοφονία αυτή αποτελεί μία νέα πράξη οργανωμένης, κρατικής βίας και τρομοκρατίας του φασιστικού και σιωνιστικού καθεστώτος του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι κυβερνήσεις του Ισραήλ δε σέβονται τις υπογραφές τους στις διάφορες συμφωνίες που έχουν υπογράψει και δε θέλουν να παραχωρήσουν έστω και αυτά τα ελάχιστα ψίχουλα για τα οποία έχουν δεσμευτεί. Το χέρι του δολοφόνου Σαρόν δε θα μπορούσε να είχε διαπράξει το έγκλημα αν δεν οπλιζόταν από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και δεν εύρισκε απλόχερη στήριξη από τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα και το διεθνή ιμπεριαλισμό», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ