Παρασκευή 31 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσια διήμερα κορύφωσης

Σε Αρτα, Αγρίνιο, Πρέβεζα και Λευκάδα, πραγματοποιούνται κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αυτές τις μέρες

Σήμερα ανοίγει τις πόρτες του το κεντρικό διήμερο των εκδηλώσεων του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αρτα κι από τις 8 το βράδυ, η πλατεία Σκουφά θα είναι έτοιμη να δεχτεί τους εκατοντάδες επισκέπτες που παραδοσιακά συγκεντρώνει το Φεστιβάλ στην πόλη.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που αποτελεί ιδιαίτερα αγαπητό θεσμό στην πόλη, όπως πάντα είναι πλούσιο και το κέφι αναμένεται να περισσέψει. Σήμερα, περιλαμβάνει συζήτηση για τους αγώνες που έγιναν και την προοπτική τους, με τον Γ. Σταυρόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο. Αύριο, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία από τον Βασίλη Καλαματιανό, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τους Δ. Τσακνή - Λ. Μαχαιρίτσα.

Αύριο θα μιλήσει σε κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Αγρίνιο, ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Αγρίνιο είναι διήμερες και ξεκινούν από σήμερα στο Δημοτικό Πάρκο στις 8 μ.μ. Στο χώρο των εκδηλώσεων θα λειτουργούν περίπτερα αφιερωμένα σε διάφορα θέματα, μαθητικό στέκι, έκθεση φωτογραφίας από τη Γένοβα, έκθεση σκίτσου και βιβλιοπωλείο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απόψε ερασιτεχνικά συγκροτήματα, συζήτηση για το μισθοφορικό στρατό και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Αύριο, πέρα από τα «καθιερωμένα» ερασιτεχνικά συγκροτήματα, θα είναι η κεντρική ομιλία με τον Σπύρο Στριφτάρη και θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με τον Μπ. Τσέρτο.


Από αύριο, το 27ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα σταθμεύσει και στο Κηποθέατρο της Πρέβεζας για δυο μέρες, ολοκληρώνοντας και σ' αυτό το νομό την καλοκαιρινή του διαδρομή. Οι εκδηλώσεις του, που θα ξεκινούν στις 8 μ.μ., περιλαμβάνουν την αυριανή πρώτη μέρα ερασιτεχνικά συγκροτήματα, συζήτηση για τα εργασιακές σχέσεις και συναυλία του αγαπητού στη νεολαία καλλιτέχνη, Μίλτου Πασχαλίδη. Την Κυριακή (2/9), δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, ερασιτεχνικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν και πάλι τη δουλιά τους, θα ακολουθήσει ομιλία από τον Δημήτρη Παπατολίδη, γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και για το γλέντι στη συνέχεια θα φροντίσει ο Μπάμπης Τσέρτος με το συγκρότημά του.

Στη Λευκάδα, επίσης, κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ πραγματοποιείται αύριο Σάββατο, στο πάρκο παραλίας. Εκεί το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ., με χαιρετισμό από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λευκάδας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «η πάλη για σταθερή δουλιά με δικαιώματα, για μια ζωή χωρίς αδιέξοδα και ψευτοπαραδείσους». Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου («Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ