Τρίτη 7 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Χιλιάδες φύλλα «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» με ένθετη την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 διακινήθηκαν από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Η ανακοίνωση για τα 50χρονα από το πραξικόπημα έγινε αντικείμενο ιδιαίτερης συζήτησης στη διάρκεια της εξόρμησης, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο του συνόλου της δραστηριότητας του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Παράλληλα με την κυκλοφορία της ανακοίνωσης της ΚΕ, στο τυπογραφείο βρίσκεται ήδη μια ειδική έκδοση που επιμελήθηκε το Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του Κόμματος με τίτλο «Δικτατορία 1967-1974» με άρθρα και ντοκουμέντα για τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, ενώ ήδη έχει αρχίσει και η προετοιμασία του Γ' Τόμου της Ιστορίας του ΚΚΕ που αφορά επίσης στην περίοδο 1967-1974.

Το σύνολο αυτών των υλικών συγκροτεί, εκτός των άλλων, και μια συνολική παρέμβαση του ΚΚΕ στη διαπάλη που γίνεται στο μέτωπο της ιστοριογραφίας με τα επιτελεία της αστικής τάξης.

Η οργάνωση της πανεξόρμησης ξεκίνησε από την περασμένη βδομάδα, με την παραγγελία των φύλλων από κάθε ΚΟ και την επικοινωνία με φίλους και οπαδούς για να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Αλλωστε, το ίδιο το πλούσιο περιεχόμενο του προχτεσινού «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» συνέβαλλε στην πλατιά διακίνηση. Εκτός από το ένθετο, η εφημερίδα περιλάμβανε τα μηνύματα της ΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας και για τα 107 χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ. Η εξόρμηση με την εφημερίδα του Κόμματος συνεχίστηκε και χτες, Δευτέρα, από το πρωί μέσα κι έξω από τόπους δουλειάς: σε εργοστάσια, εμπορικά καταστήματα, νοσοκομεία, γραφεία, σχολεία και σχολές. Μάλιστα, μαζί με τον «Ριζοσπάστη», τα συνεργεία διακινούν και το τετρασέλιδο φυλλάδιο του Κόμματος με τίτλο «Η δύναμή σου είναι εδώ! Με το ΚΚΕ στο δρόμο της ριζικής αλλαγής!», με τη συζήτηση με τον εργατόκοσμο να πιάνει όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας και της ανάγκης ισχυροποίησης του ΚΚΕ και οργάνωσης της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ