Τρίτη 7 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Αντιπαράθεση που δεν κρύβει την κοινή στρατηγική βάση

Eurokinissi

Επίδειξη στρατηγικής σύμπλευσης με την κυβέρνηση στους βασικούς στόχους των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων για ανάταξη της οικονομίας τους και γεωστρατηγική τους αναβάθμιση στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου έκανε, αυτές τις μέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, αντιπαρατιθέμενος ταυτόχρονα με τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική ότι ο ίδιος και το κόμμα του μπορούν να υλοποιήσουν καλύτερα τα αντιλαϊκά «πακέτα».

Συγκεκριμένα, μιλώντας χτες σε συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα στόχους που και η ίδια ιεραρχεί ψηλά, όπως την περιλάλητη δεύτερη «αξιολόγηση». Ξορκίζοντας ένα 4ο μνημόνιο, που θα στενέψει κι άλλο τα όποια περιθώρια αυτοτέλειας του ντόπιου κεφαλαίου, κατήγγειλε την κυβέρνηση γιατί η «ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (...) δεν έχει ακόμα επιτευχθεί και κανείς δεν λέει με βεβαιότητα αν και πότε θα επιτευχθεί», με αβέβαιο πότε θα μπορέσουν να δανειστούν φτηνά οι ντόπιοι όμιλοι. Αντιπαρέβαλε ως αποτελεσματικότερη για το κεφάλαιο τη δική του δοσολογία αντιλαϊκών μέτρων με «λιγότερο Δημόσιο και μείωση φόρων», «επιχειρηματικότητα» και «ιδιωτικές επενδύσεις», όπως και μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Παραπέρα, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματός του - αλλά και σε κέντρα που πυροδοτούν μια τέτοια συζήτηση - καθώς έχει ανοίξει εκεί συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να ψηφίσει η ΝΔ κάποια δήθεν φιλολαϊκά «αντίμετρα» που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, ως επίδειξη μιας κάποιας συναίνεσης μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης». «Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα». Στην ίδια βάση, επέμεινε για πρόωρες εκλογές ώστε να επιταχυνθεί η εναλλαγή στην αστική διαχείριση κι έστειλε μήνυμα και προς το εσωτερικό του κόμματός του ότι «όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με τη σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα, θα μείνει πίσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ