Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΠΕ
Ζητούν μερίδιο από το ξεπούλημα

Στη λήξη του αγώνα πριν καν ξεκινήσει, προχωράει ακάθεκτη η διοίκηση του Πανελλήνιου Σωματείου εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), αφού όχι απλά δέχεται την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας - μετά από 12 ημέρες απεργίας - αλλά ζητάει να συμμετέχουν και στο «διάλογο» για το ποιος εκπρόσωπος του μεγάλου κεφαλαίου θα την αγοράσει (ΠΕΤΡΟΛΑ - LUCOIL, OMV, YUKOS).

Σε μια άκρως αποκαλυπτική ανακοίνωση των προθέσεων και της τακτικής της, η διοίκηση του σωματείου αποδεχόμενη την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης φτάνει στο σημείο να μέμφεται την κυβέρνηση για... μη ενημέρωση για «τα πορίσματα του διαγωνισμού και την αξιολόγηση των προτάσεων των υποψηφίων αγοραστών». Ολα αυτά όπως η ίδια σημειώνει για να μπορεί να κρίνει «αν διασφαλίζονται η αναπτυξιακή πορεία, τα γεωστρατηγικά συμφέροντα και οι συνεργίες των ΕΛ.ΠΕ, η απασχόληση και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων»!

Οσον αφορά την αγωνιστική της παρέμβαση με περισσό θράσος επισημαίνει ότι θα «παρέμβουν αποφασιστικά» (όχι φυσικά για να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης), αλλά για να πάρουν μέρος στο «τραπέζι των διαπραγματεύσεων» για το ποιος ιδιώτης θα εξαγοράσει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛ.ΠΕ. Ετσι, σε αγαστή συνεργασία οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ αποδεικνύουν ότι η όλη αγωνία τους, είναι στο αν θα έχουν το δικό τους μερίδιο στο ξεπούλημα στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο της στρατηγικής σημασίας επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ