Τρίτη 28 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

«PROVET»: Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν χτες και συνεχίζονται σήμερα και αύριο με 48ωρη απεργία, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «PROVET», διεκδικώντας τους οφειλόμενους μισθούς τεσσάρων μηνών. Τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις εκφράζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ).

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ: Την παραβίαση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην επιχείρηση «Δούκας Πολυχρόνης» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια ελέγχου από τη Μεικτή Επιτροπή στο πλοίο «Santa Katerina», στη μικρή δεξαμενή του Περάματος, διαπιστώθηκε παράνομη απασχόληση έξι εργαζομένων, τους οποίους η επιχείρηση δεν εμφάνιζε στη σχετική άδεια, χωρίς εκείνοι να το γνωρίζουν. Επισημαίνοντας την ύπαρξη πολλών επιχειρήσεων που κατ' επανάληψη παραβιάζουν τα μέτρα ασφαλείας, το Συνδικάτο υπογραμμίζει την ανάγκη καθημερινής λειτουργίας των Μεικτών Επιτροπών για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας όπου εκτελούνται ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Παρέμβαση στον εργολάβο της εταιρείας «Μινωική Τεχνική» έκανε χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, καθώς οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο που βρίσκεται μέσα στην πόλη δεν έχουν πληρωθεί μεροκάματα από το Γενάρη. Η εργοδοσία δεσμεύτηκε πως την Πέμπτη θα καταβάλει τα χρωστούμενα. Το Συνδικάτο καλεί τους οικοδόμους να μη δείχνουν καμία ανοχή σε φαινόμενα απλήρωτης ή ανασφάλιστης εργασίας, αλλά να παλέψουν συσπειρωμένοι δίπλα στο συνδικάτο τους.

«ELOUNDA BREEZE»: Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας «Vita Hotels», στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο, έκαναν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο «Elounda Breeze», με αίτημα την επαναπρόσληψη των 12 απολυμένων συναδέλφων τους, μελών του επιχειρησιακού σωματείου. Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου, στο στόχαστρο βρέθηκαν εργαζόμενοι που είχαν πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων της περσινής σεζόν, η οποία καθυστερούσε για μήνες, όπως και στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου.

ΡΟΔΟΣ: Την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου για άνοιγμα των καταστημάτων του νησιού όλες τις Κυριακές για το χρονικό διάστημα από 15/3 έως 15/11 καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Στηλιτεύει ιδιαίτερα τη συμφωνία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου στην απόφαση αυτή, ενώ επισημαίνει ότι το Σωματείο δεν ενημερώθηκε για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και τη στάση του Εργατικού Κέντρου σε αυτή. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν για την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ