Τρίτη 28 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «HOT SPOT» ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ
Απεργούν αύριο για την ανανέωση των συμβάσεων

Απεργούν, αύριο Τετάρτη, διεκδικώντας την ανανέωση των συμβάσεών τους, οι εργαζόμενοι στο «hot spot» της Μόριας στη Μυτιλήνη.

«Τέρμα πια στην κοροϊδία», είναι το σύνθημα με το οποίο καλεί στην απεργία και τη συγκέντρωση στις 7 π.μ., έξω από τις εγκαταστάσεις του «hot spot», η Επιτροπή Εργαζομένων. Στο πλευρό τους βρίσκεται το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, που καλεί τους εργαζομένους, τα σωματεία, τους ανέργους να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Μέσα στον Απρίλη, λήγει το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» και σταδιακά, μετά το πέρας των οχτώ μηνών, οι εργαζόμενοι πετιούνται ξανά στην ανεργία. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αρνείται την ανανέωση των συμβάσεων και τους προτείνει να δημιουργήσουν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ).

Σχολιάζοντας τη «λύση» που τους προτείνει η κυβέρνηση, η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει: «Μ' αυτό τον τρόπο το κράτος προσπαθεί να απαλλαγεί από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας. Εκχωρεί την αρμοδιότητα αυτή στους εργαζόμενους, οι οποίοι βαφτίζονται "επιχειρηματίες" μέσω του συνεταιρισμού. Προσπαθεί να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών μετακυλίοντας όλες τις ευθύνες, προωθεί την αντικατάσταση των εργαζομένων με άλλους χωρίς σταθερή δουλειά, με ελαστικές και προσωρινές εργασιακές σχέσεις».

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ο ρόλος των διάφορων προγραμμάτων, που δεν είναι άλλος από την ανακύκλωση και συντήρηση της ανεργίας», τονίζει το Εργατικό Κέντρο. Οπως υπενθυμίζει, «οι εργαζόμενοι στο hot spot για 8 μήνες και χωρίς να επαρκούν στελεχικά ούτε στο ελάχιστο, εργάστηκαν σκληρά για να καλυφθούν οι ανάγκες του camp. Εργάζονταν καθημερινά κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς να τηρούνται στο παραμικρό οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς να έχουν καν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας». Τώρα αντιμετωπίζουν την άρνηση της κυβέρνησης να ανανεώσει τις συμβάσεις, αλλά και τον εμπαιγμό, αφού τους καλεί να δημιουργήσουν ΚΟΙΝΣΕΠ.

Την κινητοποίηση των εργαζομένων στηρίζει επίσης η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τους συμβασιούχους (2019-10-11 00:00:00.0)
Με τους συμβασιούχους στο hot spot στα Διαβατά (2019-09-14 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την απεργία για Προσφυγικό και Υγεία (2019-02-06 00:00:00.0)
Να κλείσει τώρα το hot spot και να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες (2018-11-13 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις συμβασιούχων στα «hot spots» (2017-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ