Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κωλυσιεργεί η ΠΑΣΚΕ

Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστή η τακτική που θα επιλέξει να ακολουθήσει η ΠΑΣΚΕ απέναντι στο αίτημα που υπέβαλαν τα 16 από τα 31 μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας χτες Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί η διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη.

Το αίτημα υποβλήθηκε εγγράφως χτες το πρωί και φέρει τις υπογραφές των 16 εκλεγμένων συνδικαλιστών της Εργατικής Ενότητας, της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης. Στο κείμενό τους οι 16 συνδικαλιστές σημειώνουν πως είναι άκυρη η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που λήφθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, βάσει της οποίας το ΕΚΘ δεν προχωρά σε διοργάνωση συλλαλητηρίου. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως «βάσει του άρθρου 12, η Εκτελεστική Επιτροπή μόνο προετοιμάζει και εισηγείται τα θέματα προς τη διοίκηση του ΕΚΘ».

Μέχρι και χθες πάντως ο πρόεδρος του ΕΚΘ Ν. Γιαννόπουλος, μέσα από δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, άφηνε να εννοηθεί πως δε θα προχωρήσει έγκαιρα στη σύγκληση της ολομέλειας. Αντίθετα θα εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από το καταστατικό, δηλαδή τις 8 ημέρες.

Παράλληλα, όμως, εντείνεται η πίεση από τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία, για διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας από το ΕΚΘ, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 66ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

Χτες το ΔΣ της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, με επίσημη ανακοίνωσή του, κάλεσε τη διοίκηση του ΕΚΘ να μπει μπροστά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται: «Θεωρώντας ότι πρέπει να ακουστεί αγωνιστικά η φωνή των εργαζομένων ενόψει των άνευ αντικρίσματος και επαναλαμβανομένων κάθε χρόνο πρωθυπουργικών εξαγγελιών, τώρα που το σύνολο των δικαιωμάτων μας ισοπεδώνεται, αλλά και τα άλυτα προβλήματα της πόλης μας οξύνονται, καλούμε το ΕΚΘ να ηγηθεί των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των πολιτών, δίνοντας την πρέπουσα απάντηση στη χρονίζουσα κυβερνητική αναλγησία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ