Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρεμβάσεις συνδικαλιστών για την καύση καρκινογόνων σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση των συνδικαλιστών
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση των συνδικαλιστών
Παρέμβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μαγνησίας και τον δήμο Βόλου, πραγματοποίησαν προχτές εκπρόσωποι ταξικών σωματείων, συνδικαλιστές και μέλη Επιτροπών Αγώνα. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν να παρθούν πολιτικές αποφάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ, μετά και την αδειοδότηση που δόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», Κώστας Στεργίου, τόνισε στην αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη ότι η Περιβαλλοντική Μελέτη εγκρίθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2013, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενέκρινε δύο νέες τροποποιήσεις, το 2015 και τον Γενάρη του 2017, δίνοντας έτσι την αδειοδότηση για την αύξηση του ορίου των πτητικών κατά 4 φορές. Επίσης αδειοδότησε το να έρχονται οι 200.000 τόνοι RDF στο λιμάνι της ΑΓΕΤ. Πρόκειται, είπε, για μία εφιαλτική πραγματικότητα, που θα έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην υγεία των εργαζομένων και συνολικά των κατοίκων της πόλης. Υπογράμμισε, δε, ότι τόσο οι αποφάσεις που πάρθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όσο και οι τροποποιήσεις από τη σημερινή συγκυβέρνηση, έγιναν στο όνομα «των βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ», αφού όλοι μαζί είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τη ζωή του λαού για χάρη της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το υπουργείο απλά ενημέρωσε την Περιφέρεια για την απόφαση αδειοδότησης και ότι τις επόμενες μέρες πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για να παρθεί απόφαση εναντίωσης στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ. Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον δήμαρχο Βόλου Κ. Θεοδώρου, οι συνδικαλιστές κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη η δημοτική αρχή να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει θέση κατά της καύσης σκουπιδιών (RDF/SRF) από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν θεωρεί αναγκαίο να πάρει τέτοια πολιτική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, και από τη μεριά της η δημοτική αρχή, εκτός από τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, πρόκειται εντός των προσεχών ημερών να καταθέσει και μηνύσεις ενάντια στα πρόσωπα εκείνα που δεν τήρησαν τη νομιμότητα. Ακολούθως, η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών κατέθεσε το υπόμνημα και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ