Τρίτη 23 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Στη φυλακή ο Σαρίφ

 

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Εγκλειστος ως την Παρασκευή θα παραμείνει ο αποπεμφθείς πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, του οποίου η δίκη συνεχίστηκε χτες χωρίς να του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες.

Ο Σαρίφ και άλλοι τέσσερις αντιμετωπίζουν (πιθανότατα) κατηγορίες για εγκληματική συνωμοσία, αεροπειρατία -κατηγορίες που επισύρουν την ποινή του θανάτου- απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας. Ωστόσο, σύμφωνα με το περίπλοκο νομικό σύστημα του Πακιστάν, το οποίο αποτελεί συνδυασμό του βρετανικού δικαίου και των κανόνων του Ισλάμ, πρέπει να υπάρξουν αρκετές συνεδριάσεις πριν αναγνωσθεί επίσημα το κατηγορητήριο.

Ενας πρωθυπουργός έχει εκτελεστεί στην ιστορία του Πακιστάν και αυτός ήταν ο Αλί Ζουλφικάρ Μπούτο, τον Απρίλιο του 1979, επί των ημερών του πραξικοπηματία στρατηγού Μοχαμάντ Ζία-ουλ-Χακ, μετά από μια αμφιλεγόμενη δίκη και καταδίκη για συνωμοσία με σκοπό το φόνο.

Ο Σαρίφ μεταφέρθηκε σε φυλακή, όπου τον επισκέφθηκαν η σύζυγος και οι κόρες του, στις οποίες δόθηκε ελευθερία κινήσεων. Είχαν συλληφθεί όταν έγινε το πραξικόπημα, τη 12η Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ