Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«STUDIO TEXTIL»
Απολύσεις ενόψει ... επιδοτήσεων!

Αλλους έξι εργαζόμενους απέλυσε Λαρισαίος επιχειρηματίας, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Αλλοι έξι εργαζόμενοι απολύθηκαν από την επιχείρηση STUDIO TEXTIL, που εδρεύει στη Λάρισα και ανήκει στον βιομήχανο Γ. Πασχούδη, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στις τελευταίες εκλογές. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο να κάνει, κάθε μήνα, από 5 μέχρι 6 απολύσεις, για να «καλύπτει» το «νόμιμο» ποσοστό απολύσεων, το οποίο η κυβέρνηση έχει φροντίσει, με το νόμο 2874/2000, ν' αυξήσει από 2% σε 8% το μήνα! Στη Λάρισα, το τελευταίο διάστημα, αυξάνονται, με γοργό ρυθμό, οι απολύσεις εργαζομένων κι αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι οσονούπω μπαίνει σε εφαρμογή πρόγραμμα δήθεν αντιμετώπισης της ανεργίας, από το οποίο πολλοί επιχειρηματίες περιμένουν να τα «κονομήσουν» και, ίσως, γι' αυτό απολύουν σωρηδόν, ώστε ν'«αδειάζουν» έγκαιρα θέσεις εργαζομένων...

Τις απολύσεις καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος νομού Λάρισας, στην οποία επισημαίνει: «Ο κύριος Πασχούδης ξέχασε τις υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά στους εργαζόμενους, ως υποψήφιος βουλευτής και πάει τώρα ολοταχώς για το περίφημο πρόγραμμα 8,8 δισ., που γίνεται δήθεν για τη μείωση της ανεργίας. Το Συνδικάτο μας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι μ' αυτό το πρόγραμμα όχι μόνο δε θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά, αντίθετα, θα ανακυκλώνεται η ανεργία, γι' αυτό και θέσαμε τις 4 προϋποθέσεις για την εφαρμογή του, οι οποίες όμως δε γίνανε δεκτές».

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι «η δημιουργία νέων σταθερών θέσεων εργασίας απαιτεί άλλη αναπτυξιακή πολιτική προς όφελος του λαού και του τόπου και όχι επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων στους καπιταλιστές» και τονίζεται πως «με εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης πριμοδοτούνται οι εργοδότες με πολλά εκατομμύρια για να πάνε σε τρίτες χώρες και να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους για περισσότερα κέρδη κι ένας από αυτούς είναι ο κύριος Πασχούδης, ο οποίος έκανε επιχείρηση στα Σκόπια».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε αγώνα για: Το σταμάτημα των απολύσεων και κατά των επιδοτήσεων των εργοδοτών από τον ΟΑΕΔ, με τα λεφτά των εργαζομένων. Την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Τη συνέχιση της επιδότησης των ανέργων μέχρι να βρουν δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ