Τετάρτη 5 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Με επίκεντρο την αστική διαχείριση της επόμενης μέρας

Με επίκεντρο την προσπάθεια για σταθερά κυβερνητικά σχήματα που θα εφαρμόσουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα σε «βάθος χρόνου», συνεχίζει να ανακατεύεται η «σούπα» του αστικού πολιτικού συστήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά την προηγούμενη συνάντησή του με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χτες και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του για ξεχωριστές συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς - η επόμενη συνάντηση θα είναι σήμερα με τον Β. Λεβέντη.

Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση Μητσοτάκη - Θεοδωράκη συζητήθηκε η «πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης» και οι «συνέπειές» της, και η κοινή τους εκτίμηση για την «ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, στη δημόσια διοίκηση, στην Παιδεία», «που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς», περιλαμβάνοντας «τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος». Ο Στ. Θεοδωράκης, με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, αναφερόμενος στις γνωστές θέσεις του κόμματος για «μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος», είπε πως «τις περισσότερες από τις απόψεις αυτές τις αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποδέχεται η ΝΔ, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα».

Στο μεταξύ, η Φ. Γεννηματά, μιλώντας σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με «καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις», για να πιέσει για την «ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την επεξεργασία και υιοθέτηση μιας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια», την οποία θα εφαρμόσει «μια βιώσιμη κυβέρνηση, με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Για το σχεδιαζόμενο για το καλοκαίρι συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ότι το 50% των συνέδρων «θα είναι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών σωματείων, των επιστημόνων, των επιμελητηρίων, της νέας γενιάς» και ότι θα συγκροτηθεί «ενιαίος πολυκομματικός φορέας», «με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις που τον αποτελούν», ως ένα πρώτο «σημαντικό βήμα για το στρατηγικό στόχο της δημιουργίας του ενιαίου φορέα της δημοκρατικής παράταξης».

  • Αιτήματα στη Βουλή κατέθεσε η ΝΔ με τα οποία ζητά: Την κλήση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να ενημερώσει για το σκοπό της επίσκεψής του στη Βενεζουέλα, και την κλήση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για «να ενημερώσει για τις αρνητικές εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση της ΔΕΗ και φέρνουν την Επιχείρηση στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ