Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Πρώτη δύναμη η «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Πρώτη δύναμη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανέδειξαν οι φοιτητές την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στο Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης.

Στις εκλογές ψήφισαν 180. Ακυρα - Λευκά βρέθηκαν 15. Η ΠΚΣ πήρε 69 ψήφους (ποσοστό 40,59%) και 4 έδρες. Η «Γειτονιά» πήρε 54 ψήφους (31,76%) και 3 έδρες. Οι «Ανετοι» πήραν 27 ψήφους (15,88%) και 1 έδρα. Οι «Αγωνιστικές Κινήσεις» πήραν 15 ψήφους (8,8%) και 1 έδρα.

Η ΠΚΣ, με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στην προσπάθεια ανασύνταξης του Συλλόγου που ξεκίνησε από πέρυσι, με την οργάνωση αγώνων για την αντιμετώπιση προβλημάτων που εμφανίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, όπως τα ανεπαρκή δρομολόγια λεωφορείων, το ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης των εστιών κ.ά. Θυμίζει ότι με παρεμβάσεις πέτυχε την παράταση της σίτισης το καλοκαίρι για όσο θα διαρκούσε η εξεταστική, καθώς και να μη διωχθεί κανένας φοιτητής από τις εστίες. Παράλληλα έδωσε μάχη για το ζωντάνεμα του χώρου των εστιών, με τη δημιουργία πολιτιστικής ομάδας.

Σημειώνει όμως πως το σημαντικό είναι όλοι μαζί οι οικότροφοι να ζωντανέψουν το Σύλλογο, να συμμετέχουν μαζικά στις συνελεύσεις και τις δράσεις του. Οπως αναφέρει, «συμμετέχοντας ενεργά να γίνουμε περισσότεροι στην πάλη για τις πραγματικές ανάγκες μας, για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει, κόντρα στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους που αφήνουν τις εστίες να ρημάζουν κι εμάς χωρίς μεταφορές, φύλαξη, σίτιση κ.ά. Σε αυτή την κατεύθυνση θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις το επόμενο διάστημα. Ετσι ώστε ο Σύλλογος να γίνει το αποκούμπι των οικότροφων απέναντι σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, η καρδιά του αγώνα τους. Μαζί με τους υπόλοιπους συμφοιτητές και τους εργαζόμενους γονείς μας, γιατί η δύναμη βρίσκεται στη συμμαχία μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ