Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποίηση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με κεντρικό αίτημα μόνιμους μαζικούς διορισμούς ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Μόνιμοι και αναπληρωτές, Γενικής και Ειδικής Αγωγής από την Αθήνα και άλλες πόλεις, συγκεντρώθηκαν στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Εργασίας, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, καταλήγοντας στη Βουλή. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν χτες και σε άλλες πόλεις, ενώ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ είχαν κηρύξει στάση εργασίας.

Στα πανό και τα συνθήματα κυριάρχησαν τα αιτήματα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, ενάντια στις περικοπές και στην Παιδεία, για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν κατάργηση της τροπολογίας που έφερε την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση για την πρόσληψη αναπληρωτών, ομολογώντας ότι δεν θα κάνει διορισμούς για τουλάχιστον δύο χρόνια και ζήτησαν απόσυρση του σχεδίου Υπουργικής Απόφασης που την εξειδικεύει, υποβαθμίζοντας το πτυχίο και τσακίζοντας την προϋπηρεσία χιλιάδων εκπαιδευτικών. Πρόκειται για ρυθμίσεις που, όπως από την πρώτη στιγμή επισήμανε η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, «αποτελούν προάγγελο συνολικότερων αλλαγών στις προσλήψεις αναπληρωτών, στη "διαχείριση" του προσωπικού, στην καθιέρωση καθεστώτος μόνιμης κινητικότητας στο έδαφος της πολιτικής των περικοπών και των μηδενικών διορισμών».

Νωρίτερα, αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής που από προχτές το μεσημέρι βρέθηκαν στο υπουργείο Παιδείας από διάφορες περιοχές της χώρας και παρέμειναν εκεί με ολονύκτια διαμαρτυρία, συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας, πριν ενωθούν με τους συναδέλφους τους στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, αυτό που επιβεβαιώθηκε από τη συνάντηση ήταν ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί την ανάγκη για άμεσους, μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, επικαλούμενη τις απαιτήσεις των δανεισμών και ότι εμμένει στις νέες ρυθμίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ