Πέμπτη 6 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΚΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Την επέμβαση των ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το απόγευμα της Τρίτης, μετά από πρόσκληση της πρυτανικής αρχής του Ιδρύματος, καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι φοιτητές με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στο ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ.

Την Τρίτη, προέκυψε ένταση στο ΠΑΜΑΚ, όταν φοιτητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Αστυνομία, που ζητούσε να ελέγχει τα προσωπικά στοιχεία όσων ήθελαν να μπουν στο Ιδρυμα. Πρόσχημα για την κατάσταση αυτή αποτέλεσε η προστασία εκδήλωσης που γινόταν στο χώρο από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με θέμα το Προσφυγικό, η διεξαγωγή της οποίας είχε παρεμποδιστεί την προηγούμενη μέρα από μια ομάδα ατόμων. Χτες, ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ επισκέφθηκε τον εισαγγελέα και εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση, ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξει και αυτεπάγγελτη δίωξη από την πλευρά της εισαγγελίας.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στο ΑΠΘ και στο ΠΑΜΑΚ σημειώνουν: «Η ένταση της κρατικής καταστολής πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κουαρτέτου και του κεφαλαίου, που ετοιμάζονται να κλείσουν άλλη μία συμφωνία σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων, ενώ συνεχίζεται η επίθεση στις σπουδές και το μέλλον των φοιτητών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Οι ενέργειες ορισμένων ομάδων που έγιναν αφορμή για την πρυτανική αρχή να καλέσει τις δυνάμεις καταστολής μέσα στο χώρο του ασύλου, για να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία στους φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων». Δηλώνουν δε ότι θα υπερασπιστούν το άσυλο και το δικαίωμά τους να αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και σε συμπόρευση με τον εργαζόμενο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ