Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ντεμπούτο Οτο Ρεχάγκελ

Χωρίς φαμφάρες και μεγάλα λόγια, προσγειωμένος αλλά με στόχους, παρουσιάστηκε στην πρώτη του επίσημη συνέντευξη, ως ομοσπονδιακός εκλέκτορας, ο Οτο Ρεχάγκελ. Στο Ελσίνκι σήμερα (19.00) θα κοουτσάρει την Εθνική μας απέναντι στη Φινλανδία, σε μια διπλή (γι' αυτόν) πρεμιέρα. Αφ' ενός, πρωτιά σε πάγκο αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αφ' ετέρου, ντεμπούτο στο τιμόνι των «γαλανόλευκων».

«Είναι μια εξαιρετική στιγμή στην καριέρα μου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχω αναλάβει ένα πόστο Εθνικής ομάδας» ανέφερε. Παρά πάντως τις πρωτιές, δε... βολεύεται με την πεπατημένη: «Δεν έχω καμία πίστωση χρόνου. Είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει για κανέναν πίστωση χρόνου. Υπάρχει μόνο στις περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων προκειμένου να πάρουν προθεσμία οι κατηγορούμενοι να απολογηθούν». Οσο για το γεγονός ότι στην τρέχουσα διοργάνωση η Εθνική δεν έχει ελπίδες πρόκρισης, μπορεί να βγει σε καλό, αφού «τα παιχνίδια, που ακολουθούν με τη Φινλανδία και την Αγγλία, που έτσι και αλλιώς δεν έχουν καμία βαθμολογική σημασία για εμάς, αλλά, και τα φιλικά, που θα δώσουμε στη συνέχεια, θα είναι μία καλή ευκαιρία να βγάλω χρήσιμα συμπεράσματα για τους παίκτες και τα συστήματα, που μας ταιριάζουν».

Σκοπός «της ομάδας και δικός μου στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2004 στην Πορτογαλία. Για να επιτευχθεί αυτό όμως χρειάζεται βελτίωση πολλών πραγμάτων. Το καρέ των βασικών για τους παίχτες αυτοσυγκέντρωση και τα 90 λεπτά, προσοχή στα "μαν του μαν", έτσι ώστε να βρισκόμαστε πρώτοι στην μπάλα και να την έχουμε περισσότερη ώρα στην κατοχή μας. Η ομάδα πρέπει να αποκτήσει κάποιο κίνητρο και τα λάθη να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό». Εμμέσως όμως ζήτησε σοβαρότητα και οργάνωση και από τους υπευθύνους όταν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι παίκτες, στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν ακόμα επίσημα ματς στα πόδια τους, αφού το ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινά τελευταίο, σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά...

Αναφορικά με τη σημερινή αναμέτρηση ο Ρεχάγκελ είπε: «Παρακολούθησα την αντίπαλό μας στον αγώνα με την Αλβανία και διαπίστωσα ότι οι αρχικές μου εκτιμήσεις για τη δυναμικότητά της ήταν σωστές. Σοβαρή, δυνατή ομάδα, που δεν έχει χάσει ακόμα μέσα στην έδρα της». Μάλλον θα παρατάξει για το εναρκτήριο λάκτισμα τους Ελευθερόπουλο, Μπασινά, Φύσσα, Νταμπίζα, Αμανατίδη, Ζαγοράκη, Γιαννακόπουλο, Κ. Κωνσταντινίδη, Μαχλά, Καραγκούνη, Γεωργάτο.

Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός των Φινλανδών, Αντι Μούρινεν, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Χρειαζόμαστε τη νίκη έστω με μισό γκολ. Η Ελλάδα είναι δυνατή και όλοι οι παίκτες της επικίνδυνοι». Αναμένεται να ξεκινήσει με τους Νιέμι, Χίπια, Κουϊβάστο, Τιχίνεν, Ιόνεν, Λιτμάνεν, Ριχιλάχτι, Βις, Ταϊνιο, Κόλκα, Νούρμελα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ