Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ
Αλλαγή φρουράς στον πάγκο

Εκτός απροόπτου ο Ιωαννίδης θα είναι διάδοχος του Πετρόπουλου

Sportidea

Εκτός απροόπτου ο Ιωαννίδης θα είναι διάδοχος του Πετρόπουλου
Κάθε φέτος και χειρότερα... φαίνεται πώς είναι τα πράγματα για την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Η αποτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να πάρει (σ.σ. σε ακόμα ένα Ευρωμπάσκετ) το εισιτήριο για τη φάση των «8» της διοργάνωσης που διεξάγεται στην Τουρκία, όχι μόνο δημιούργησε απογοήτευση στους κόλπους των διεθνών μας, αλλά οδήγησε και σε παραίτηση τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Πετρόπουλο, ο οποίος μετά την καθοριστική ήττα από τη Γερμανία με 80-75 είπε:« Κουράστηκα πολύ και αποχωρώ. Υπάρχουν κάποια πράγματα στη ζωή που δεν εξηγούνται. Δεν είχα προγραμματίσει την παραίτηση. Είμαι παιδί της Εθνικής και πιστεύω ότι προσπάθησα όσο μπορούσα. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Πετύχαμε την ανανέωση που θα φανεί στο μέλλον όχι πάντως με μένα προπονητή. Ούτως ή άλλως θα έφευγα μετά τη διοργάνωση». Δηλώσεις, ωστόσο, για την αποχώρηση του «Νουρέγιεφ» από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά και για την εμφάνιση της Εθνικής, έκανε και ο Γιώργος Σιγάλας. Συγκεκριμένα, μετά την αναμέτρηση με τους Γερμανούς, ανέφερε: «Είχα βάλει ένα στοίχημα ότι θα ερχόταν η επιτυχία μετά την αποτυχία της Ντιζόν. Δυστυχώς διαψεύστηκα, αφού αποτύχαμε και πάλι. Πιστεύω ότι για πρώτη φορά κάτι έγινε στην Εθνική. Μπορούμε πολλά, αρκεί οι νέοι να μάθουν από τα λάθη και να προχωρήσουν ενωμένοι. Ας σταματήσει ο πόλεμος στην Εθνική. Εντάξει, η Εθνική απέτυχε, αλλά θα συνεχίσει. Ευχαριστώ τον Κώστα Πετρόπουλο για τα όσα πρόσφερε αυτά τα χρόνια που συνεργαστήκαμε. Το τι θα κάνει θα το πει ο ίδιος. Μπορεί να φύγω και εγώ από την Εθνική». Μετά την παραίτηση του Κώστα Πετρόπουλου τα ηνία της Εθνικής μας ομάδας αναμένεται να αναλάβει ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Κατά την άφιξη των διεθνών μας στην Αθήνα, όλοι παρέμειναν σιωπηλοί, με εξαίρεση τον Θοδωρή Παπαλουκά, που, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Ξεκινήσαμε με φιλοδοξίες αλλά αποτύχαμε. Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Εφταιξαν πολλά. Οταν πηγαίνεις στις βολές δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Ούτε βέβαια προλαβαίνεις μετά να συνειδητοποιήσεις τι έγινε. Για μένα ήταν ένα ισχυρό σοκ. Ομως, με τη βοήθεια των συμπαικτών μου το ξεπέρασα. Πιστεύουμε ότι η Εθνική ομάδα έχει φιλοδοξίες και μέλλον. Στόχος είναι πλέον το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2003». Σημειώνεται ότι ο Κώστας Πετρόπουλος δεν ήταν ο μοναδικός προπονητής του Ευρωμπάσκετ που δήλωσε παραίτηση. Στον ίδιο δρόμο βάδισαν επίσης οι Μπόγκνταν Τάνιεβιτς (εθνική Ιταλίας) και Μπόρις Ζρίνσκι (εθνική Σλοβενίας) ενώ ο Γιόνας Καζλάουσκας (εθνική Λιθουανίας) ανέφερε πώς ετοιμάζεται να παραιτηθεί.

Η μάχη των «8»

Μπορεί για την Εθνική μας το όνειρο για διάκριση στο Ευρωμπάσκετ 2001 της Τουρκίας να έλαβε πρόωρα τέλος, ωστόσο για τις οχτώ ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, η... ζωή συνεχίζεται. Ετσι, σήμερα, η αυλαία της φάσης των «8» ανοίγει με δύο αναμετρήσεις. Στις 19.00, η Τουρκία υποδέχεται την Κροατία, σε μια αναμέτρηση που χαρακτηρίζεται ως ντέρμπι, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα (21.15) οι Γάλλοι κοντράρονται με το «δήμιο» της Εθνικής μας, δηλαδή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας. Οι δύο υπόλοιπες αναμετρήσεις της συγκεκριμένης φάσης (Γιουγκοσλαβία - Λετονία και Ρωσία - Ισπανία) πραγματοποιούνται αύριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μονόδρομος η νίκη (2001-08-31 00:00:00.0)
Πέταξε... για την πρωτιά (2001-08-29 00:00:00.0)
Προετοιμασία μετ' εμποδίων (2000-11-21 00:00:00.0)
Επιστροφή στο ...μέλλον (1999-12-02 00:00:00.0)
Γερό τεστ με τους "πλάβι" (1999-06-15 00:00:00.0)
Γερό τεστ με Ισπανία (1999-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ